کشف حُفره‌ اسرارآمیز در «آخر زمین»

Sina

Administrator
پرسنل مدیریت
2013-05-11
4,710
2,901
113
چابکســـر


چند روزی است که گروهی از پژوهشگران در یکی از شمالی‌ترین نواحی سیبری روسیه در حال بررسی پدیده‌ای شده‌اند که آن را «حفره غول‌آسای اسرارآمیز» توصیف کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این دهانه شگفت‌انگیز با قطر۱۰۰ متری در منطقه‌ای به نام «یامال» واقع شده که ترجمه لفظی آن «آخر زمین» است؛ جایی که دمای هوا به ۵۰ درجه سلسیوس زیر صفر می‌رسد و خورشید به ندرت در زمستان طلوع می‌کند.

تلویزیون زوِزدا، که توسط وزارت دفاع روسیه پخش می‌شود، در گزارشی گفت که شخصی که از این دهانه ۱۰۰ متری فیلمبرداری کرده می‌گوید به نظر می‌رسد این حفره از پایین شکل گرفته باشد و خاک تیره‌تر اطراف بخش فوقانی آن حاکی از تأثیر حرارت بالا است.

یامال، که محل زندگی گوزن‌داران بومی است، یکی از ثروتمندترین نواحی روسیه از نظر برخورداری از منابع سرشار گاز به شمار می‌رود.

حفره اسرارآمیز در نزدیکی میدان گاز «بوانِنتسکی» کشف شده و از همین رو برخی علت پیدایش آن را یک انفجار مهیب زیرزمینی دانسته‌اند.

به نوشته روزنامه «ایندپندنت»، گروهی نیز تصادم یک شهابسنگ بزرگ با سطح زمین، یا سقوط یک صخره بزرگ را دلیل شکل‌گیری این حفره دانسته‌اند.

«ایندیپندنت» می افزاید در این میان یک کاربر اینترنتی هم وجود این دهانه بزرگ را اثباتی بر «فرود یک بشقاب پرنده» بر روی زمین فرض کرده است.

اما «آنا کورچاتووا»، کارشناس مرکز پژوهش‌های علمی زیرقطبی «گرم شدن کره زمین» را دلیل پیدایش حفره یامال اعلام کرد.

به گفته این پژوهشگر، حفره فوق بر اثر یک انفجار زیرزمینی «ترکیبی از آب، نمک و گاز» به وجود آمده است.بر این اساس، گاز انباشته شده در این نقطه درون لایه‌ای از یخ محبوس بوده که از دریایی ۱۰۰۰۰ ساله برجای مانده بود که امروزه دیگر وجود خارجی ندارد، «در سال‌های اخیر با گرم شدن زمین لایه یخی آب شده و گاز درون آن «مانند یک بطری شامپاین» به بیرون جهیده و انفجار را رقم زده است».

اما تنها چند روز بعد از این گمانه‌زنی‌‌ها، آندرِی پلکانوف، پژوهشگر ارشد مرکز علمی تحقیقات قطبی، و سرپرست تیم تحقیق درباره حفره اسرارآمیز - در گفت‌وگو با روزنامه تایمز تصریح کرد که «جریان آب ناشی از ذوب یخ‌های زیرزمینی» دلیل اصلی شکل‌گیری این پدیده طبیعی بوده‌ است.

گروه محققان همچنین موفق شدند که یک «دریاچه آب و یخ» را در زیر سطح حفره یاد ‌شده کشف کنند که به گفته آنان در عمق حدود ۷۰ متری واقع شده‌ است.

پلکانوف در پاسخ به پرسشی مبنی بر احتمال وجود دلایل «اسرارآمیز» برای شکل‌‌گیری دهانه یامال تأکید کرد که «هیچ چیز اسرارآمیزی در این باره وجود ندارد. هیچ چیز عجیب و غریب یا غیرقابل توضیحی در آنجا نیست، و می‌بینید که ما هم در کمال صحت و سلامت از مأموریت‌مان بازگشتیم».
 

درباره ما

  • خوش آمدید ؛ یه حسِ خوب یک انجمن است که شما می توانید در آن عضو شده از امکانات آن استفاده کرده و دوستان جدید پیدا کنید. این مجموعه دارای نظارت 24 ساعته بوده تا محیطی سالم را برای کاربران خود فراهم آورد،از کاربران انتظار می رود که با رعایت قوانین ما را برای رسیدن به این هدف یاری کنند.
    از طرف مدیر وب سایت:
    "همواره آرزو دارم که هربازدید کننده ای بعد از ورود به انجمن، با یه حسِ خوب اینجارو ترک کنه!"

منوی کاربر