مسیحیت

روشنک m

مدیر تالار اسرار خانه داری
2013-12-01
1,103
1,110
0
[h=2][/h]
*دین مسیح*


در میان ملت یهود اعتقاد به منجی موعود که در اثر تماس با ایرانیان به وجود آمده بود روز به روز تقویت می شد.فکر منجی در زمانی که سرزمین فلسطین در سلطه رومیان بود شدت یافت و در همین زمان حضرت عیسی مسیح ظهور کرد،برخی از یهودیان به وی گرویدند و گروهی هم او را «دجّال» نامیدند و با وی مخالفت کردند.


*زندگی حضرت مسیح*


معنای مسیح در لغت:تدهین شده و نجات دهنده و به زبان یونانی به کریستوس ترجمه شده.حضرت عیسی مسیح در عصر فرهاد چهارم اشکانی و در زمان هرود پادشاه دست نشانده رومیان در اسرائیل متولد شد.وی در بیت لحم در جنوب اورشلیم زاییده شد.تا زمانی که حضرت عیسی فقط مردم را پند و اندرز می داد یهودیان با وی کاری نداشتند. اما هنگامی که حضرت کارهای روحانیون یهود را به مسخره گرفت به دشمنی با او برخاستند.آنچه روحانیون یهود را برآشفت اقدام عیسی به تفسیر شریعت موسی بود.


*فلسفه مصلوب شدن حضرت عیسی*


در عصر ظهور حضرت عیسی مسیح قوم یهود بر این باور بود که چون حضرت آدم ابوالبشر گناه کرد و از بهشت رانده شد فرزندان و اعقاب او هم درین گناه با وی شریک اند و این خصیصه تا ابدالاباد باقی می ماند. پس از ظهور عیسی(ع) بعضی از قدیسان مثل پولس رسول و اگوستین موضوع گناه کار بودن انسان را مطرح کردند و سرانجام به این نتیجه رسیدند که چون عیسی مسیح پسر خدا بوده،پدر ما که در آسمان است از لحاظ مهر پدری بر نوع بشر با قربانی کردن فرزند یپانه خود و مصلوب شدن او بشریت را از گناه بری ساخته و برای نجات بشر فرزند خود را در زمین قربانی باز خرید گناه انسان کرده.
 

روشنک m

مدیر تالار اسرار خانه داری
2013-12-01
1,103
1,110
0
*گسترش مسیحیت در سده های نخستین*

پس از به دارآویخته شدن حضرت عیسی شاگردان وی با عشق و شوق بسیار به تبلیغ این دین پرداختند.آیین مسیحیت که در آغاز به قصد اصلاح دین یهود بود رفته رفته از حدود تنگنای نژادی و قومی بیرون آمد و به صورت یک دین مستقلی خودنمایی کرد.کسانی که دین مسیح را می پذیرفتند دو دسته بودند:


دسته ی اول (یهودیانی که یه زبان عبری حرف می زدند)


دسته ی دوم (مردمی که زبانشان یونانی بود و در خارج از سرزمین فلسطین ساکن بودند و تحت تأثیر فرهنگ یونانی بودند)


*پولس رسول*

بزرگترین شخصیت جهان مسیحیت پس از حضرت عیسی است که در قرن 1.م ظهور کرد.نخست علوم دین یهود را در اورشلیم آموخت.وی ابتدا از دشمنان عیسویت بود اما بعد در اثر انقلابات درونی به دین عیسی روی آورد ،وی مدتها در روم و اورشلیم زندانی شد و سرانجان به امر نرون پادشاه روم سر از تنش جدا کردند.پولس برای عیسی مقامی فوق مقام مسیح در دین یهود قایل بود.پس از پولس و بعد از ویرانی بیت المقدس در سال 70.م به کلی مرکزیت فرقه عیسوی از اورشلیم به روم منتقل شد.


*رسمیت مسیحیت*

تا زمانی که پیروان عیسی مسیح به عنوان فرقه ای از دین یهود به شمار می آمدند رومیان برای آنها اهمیت چندانی قایل نبودند و در کار آنها دخالت نمی کردند اما چون کلیسای مسیحیت از کنیسه یهودیان جدا شد و بر اثر تبلیغات پولس معلوم شد که مسیحیت دیگر فرقه یهودیت نیست بلکه دین جدید و مستقلی است،دولت روم دین مسیحیت را برخلاف قانون دانست و پیروان این دین را مجبور کرد که تندیس امپراطور روم را پرستش کنند تا اینکه در آغاز قرن 4.م امپراطور بزرگ روم یعنی قسطنطین به دین عیسی گرایش پیدا کرد و سرانجام در سال 383.م آن دین به رسمیت شناخته شد.


*شورای نیقیه*

قسطنطین برای رفع اختلافاتی که در سه قرن در میان پیروان دین مسیح به وجود آمده بود شورایی تشکیل داد و دستور داد هر یک از کلیساهای روم نماینده ای به شهر نیقیه بفرستد.حدود 300 نفر از اسقفها در این شهر گرد آمدند و شورای نیقیه در سال 325.م منعقد گردید.


*اقانیم تثلیث*

اقنوم واژه ای سریانی و به معنای اصل است.هر مسیحی مؤمن باید اول به اقنوم اول(اب) یعنی اولوهیت خدای پدر که در آسمان است ایمان داشته باشد،دوم به اولوهیت خدای پسر(ابن) یعنی عیسی بن مریم،سوم به روح القدس معتقد باشد.
 

روشنک m

مدیر تالار اسرار خانه داری
2013-12-01
1,103
1,110
0
*کتب عهد جدید*


کتب عهد جدید که فقط نزد مسیحیان مقدس است شامل 4 انجیل(متی، مرقس،لوقا و یوحنا) و اعمال رسولان است.در کتب عهد جدید احکام و شریعت دینی نیامده.4 انجیل نزد همه مسیحیان جهانی معتبر است و شورای کلیساها تنها این 4 انجیل را معتبر دانسته.


انجیل مرقس:


قدیمی ترین و کوتاهترین اناجیل است و شامل 16 باب است و احتمالا در حدود سال 65-70 .م در انطاکیه شام به رشته تحریر درآمده.این انجیل عبارت از خاطرات قدیس پطروس حواری است که مرقس آنرا تدوین کرده.در این انجیل حوادث دوره جوانی عیسی نوشته شده و در آنجا آمده«عیسی پسر انسان است و در هنگام تعمید به فرزندی خداوند برگزیده شده»


انجیل متی:


این انجیل شامل 28 باب است و از روی دو انجیل مرقس و مرقیون نوشته شده.در این انجیل بیان شده که عیسی همان مسیح است که پیامبران پیشین یهود ظهور وی را وعده داده بودند.


انجیل لوقا:


نویسنده این انجیل لوقا از پزشکان یونانی از دوستان پولس بود.انجیل لوقا شامل 24 باب است.در این انجیل از حلول خداوند در پیکر عیسی و دوشیزگی مریم و تولد خارق العاده عیسی سخن رفته.


انجیل یوحنا:این انجیل شامل 21 باب است که در حدود سال 140 .م توسط یوحنا در آسیای صغیر(ترکیه)نوشته شده و شامل وقایعی است که در سه انجیل دیگر نیامده،یوحنا اعمال رسولان را از انجیل لوقا و شرح انتشار دین مسیحیت در مغرب زمین تا زمان پولس ذکر می کند.در این انجیل بر اولوهیت عیسی مسیح تأکید شده و او را کلمه و فرزند خدا خوانده.


*کلیسا*


از واژه یونانی اکلیسا به معنی مجمع مقدس است.نخستین کلیسا،کلیسای واتیکان روم است که نخستین سنگ بنای آن بوسیله پطرس نهاده شده. به تدریج که اسقفهای هر یک از کلیساها با هم ارتباط برقرار کردند، مسیحیت یا کلیسای جهانی به مرکزیت کلیسای روم قدرتی فوق العاده پیدا کرد.کلیسای روم خود را وارث دولت روم تلقی کرد و به صورت یک اجتماع در آمد که دارای سلسله مراتب بود.پاپ در رأس این اجتماع قرار گرفت،پس از پاپ در درجات بعدی کاردینالها و اسقفها و کشیشها قرار دارند که مجموع آنها هیأت روحانیون مسیحی را تشکیل می دهد. در هر شهر یا منطقه ای بزرگ کشیشان که ریاست مطلق دارد اسقف یا مطران می نامند.از میان رؤسای اسقفهای بزرگ 5 تن به مقام والایی می رسند که آنان را بطریک می خوانند.از قرن 4.م تکالیف خاصی مثل زندگی تجرد برای کشیشان برقرار شد.در همان حال در کنار روحانیون دنیوی،روحانیون معنوی هم پیدا شد.در کلیسای کاتولیک روحانیون رهبری دین را به عهده دارند.کلیسای کاتولیک برای مریم عذرا مقام بزرگی قایل است.کلیسای کاتولیک در قرون وسطی گذشته از قدرت دینی قدرت دنیوی و سیاسی را هم پیدا کرد.


ادامه دارد...
 

روشنک m

مدیر تالار اسرار خانه داری
2013-12-01
1,103
1,110
0
*رهبانیت*



پس از رسمیت یافتن دین مسیح اصول رهبانیت در آن دین ظهور کرده و به سرعت هم رشد کرد.در آغاز بعضی از اشخاص از مرد و زن که به سخنانپولس ایمان داشتند به تجرد روی آوردند و خود را وقف کلیسا کردند.در اواخر قرن 3.م نهضت رهبانیت یعنی قطع علاقه از اجتماع و دنیا شکل گرفت.نخستین کسی که نهضت رهبانیت را ایجاد کرد کشیشی از کلیسای روم شرقی به نام قدیس بازیل بود.



*مقدمات سبعه یا شعائر هفت گانه*



اصولا هر فرد مسیحی مؤمنی در زندگی می باید 7 شعار یا رسم خاص دینی را به جای آورد:


1.غسل تعمید و نامگذاری:هر کودک مسیحی پس از تولد بوسیله کشیش غسل داده می شود و در همان زمان نیز برایش نامی انتخاب می کنند.


2.تأیید میثاق:کودک تعمید یافته چون به سن بلوغ می رسد باید نزد کشیش برود و میثاق خود را تأیید کند و رسماً وارد دین مسیح شود.


3.عشاء ربانی:پروتستانها این رسم را شکستن نان و شراب می نامند و تمام مسیحیان آنرا انجام می دهند.در این رسم نان به منزله گوشت و شراب خون عیسی است و با این عملشان معتقدند که گوشت و خون عیسی جزء وجود آنها شده.


4.توبه و اقرار به گناهان:هر شخص مسیحی خصوصاً کاتولیکها باید طی تشریفاتی به حضور کشیش رفته و به گناهان خود اعتراف و توبه نمایند.این رسم را پروتستانها قبول ندارند.


5.ازدواج:هر مرد و زن مسیحی در هنگام ازدواج باید طی تشریفاتی در کلیسا رفته و با حضور کشیش پیمان عقد ازدواج خود را منعقد سازند.


6.سازمان روحانی کلیسا:مجموعه سلسله مراتب روحانی برای غالب مسیحیان و خصوصاً کاتولیکها مورد احترام است.


7.مسح مختصر:شخص مشرف به موت را با روغن زیتون مقدس تدهین می کنند و کشیش برای آمرزش وی دعایی مخصوص می خوانند. این رسم مورد قبول پروتستانها نیست.
 

روشنک m

مدیر تالار اسرار خانه داری
2013-12-01
1,103
1,110
0
*مسیحیت در ایران*

در زمان اشکانیان دین مسیح به مناطق غربی لیران مثل کردستان و آذربایجان راه یافت.دو نفر از رسولان به نامهای«شمعون»و«یهودا» برای تبلیغ به مشرق زمین آمدند.


*مسیحی شدن ارمنستان*


ارمنستان تا قرن 4 جزئی از ایران بزرگ بود و مردم آن غالباً زردشتی بودند تا اینکه یکی از مبلغین دین مسیح به نام «گریگور یونانی»مبشر دین مسیح در ارمنستان گروهی از مردم را به این دین دعوت کرد.تیرداد پادشاه اشکانی ارمنستان هم این دین را پذیرفت.گریگور به عنوان اسقف اعظم کلیسای ارمنستان منصوب شد و به همبن جهت بیشتر مردم ارمنستان مذهب گریگوری دارند.


*مذهب نسطوری*


گروهی از مسیحیان ایران که به نام کلدانیان شهرت دارند مذهب نسطوری دارند.این مذهب منسوب است به«نسطوریوس»اسقف قسطنطنیه در قرن 5.م که وی معتقد به دو طبیعت انسانی و الهی در عیسی مسیح بود.مذهب نسطوری در غرب ایران رواج یافت.اکثر آسوریان و کلدانیان ایران پیرو این مذهب هستند و مرکز آنها در شهر ارومیه است و کلیسای مقدس آنها«مات مریم»به معنای خداوندگار ما مریم نام دارد.


*مسیحیت در ایران اسلامی*


پس از ظهور دین مقدس اسلام مسلمانان با مسیحیان به نیکی رفتار کردند و آنها را یا به قبول دین اسلام یا پرداختن جزیه آزاد گذاشتند.دین اسلام از آنجا که پیروان حضرت عیسی را جزء اهل کتاب می داند برای آنها حقوقی قایل است و مسلمانان برای حضرت عیسی و مریم احترامی خاص قایل اند.در حال حاضر گذشته از دو فرقه ارامنه(گریگوری) و آشوریان(نسطوری) گروهی از پیروان فرقه کاتولیک و پروتستانها نیز در ایران زندگی می کنند و از اقلبتهای دینی به شمار می آیند.اینها در اعمال دینی و مذهبی خود آزادند و در مجلس شورای اسلامی دارای سه نماینده می باشند:دو نماینده ارامنه و مسیحیان منطقه شمالی و جنوبی ایران و یک نماینده هم خاص کلدانیان و آشوریان.
پایان
 

درباره ما

  • خوش آمدید ؛ یه حسِ خوب یک انجمن است که شما می توانید در آن عضو شده از امکانات آن استفاده کرده و دوستان جدید پیدا کنید. این مجموعه دارای نظارت 24 ساعته بوده تا محیطی سالم را برای کاربران خود فراهم آورد،از کاربران انتظار می رود که با رعایت قوانین ما را برای رسیدن به این هدف یاری کنند.
    از طرف مدیر وب سایت:
    "همواره آرزو دارم که هربازدید کننده ای بعد از ورود به انجمن، با یه حسِ خوب اینجارو ترک کنه!"

منوی کاربر