مزاج حالت طبیعی هر فرد نسبت به واکنش های غذا و دارو تعیین میشود.هر بیمار باید مزاج خود را بداند و با طبیعت دارو و غذا تطبیق دهد.
شما اگر به مزاج خودتان آگاهی نداشته باشید نمیتوانید خوراکی ها و غذاهای بد و خوب را تشخیص دهید.یک غذا و یک دارو ممکن است برای یک فرد بیمار مفید باشد ولی همان غذا و دارو ممکن است برای فرد دیگر با همان بیماری مضر باشد.
یعنی هرشخص سزاوار مزاجی است که ویژه خود اوست و شخص دیگر چنین نیست.
ابن سینا در این باره می گوید:
"مزاج عبارت از چنان کیفیتی است که از واکنش متقابل اجزای ریز مواد متضاد داخلی بوجود می آید.در این واکنش متقابل بخش زیادی از یک یا چند ماده با بخش زیادی از ماده یا مواد متخالف با هم می آمیزند،برهم تاثیر می کنند و این آمیزش کیفیت متشابهی حاصل می شود که آن را مزاج نامیده اند"
ق،ک1-ج5 ص14
شما اگر به مزاج خودتان آگاهی نداشته باشید نمیتوانید خوراکی ها و غذاهای بد و خوب را تشخیص دهید.یک غذا و یک دارو ممکن است برای یک فرد بیمار مفید باشد ولی همان غذا و دارو ممکن است برای فرد دیگر با همان بیماری مضر باشد.
یعنی هرشخص سزاوار مزاجی است که ویژه خود اوست و شخص دیگر چنین نیست.
ابن سینا در این باره می گوید:
"مزاج عبارت از چنان کیفیتی است که از واکنش متقابل اجزای ریز مواد متضاد داخلی بوجود می آید.در این واکنش متقابل بخش زیادی از یک یا چند ماده با بخش زیادی از ماده یا مواد متخالف با هم می آمیزند،برهم تاثیر می کنند و این آمیزش کیفیت متشابهی حاصل می شود که آن را مزاج نامیده اند"
ق،ک1-ج5 ص14