جاوا اسکریپت غیر فعال میباشد. برای تجربه بهتر، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser .
با عرض سلام و تبریک ویژه اعیاد شعبانیه خدمت همه ی دوستان و بزرگواران
در این ایام شیرین سعی داریم طعم شیرینش رو دو چندان کنیم
با معرفی شیرینی های سنتی استان های زیبای کشورمون
امیدوارم بهانه ای بشه تا از شیرینی های خوش طعم
وسنتی کشور خودمون در میهمانی ها و جشنهامون استفاده کنیم
تا با فرهنگ نقاط مختلف کشورمون هم بیشتر آشنا بشیم
در این تاپیک شیرین ما رو همراهی کنید
از شهرطبس شروع می کنم:
1: شیرینی غلیفی:
غلیفی یا غلیف سیم برای نوروز و معمولا پای سفره هفت سین تهیه میشود.
غلیفی از مخلوط آرد جوانه گندم، شیره انگور یا شیره شکر، آرد گندم و روغن تهیه میشود.
بسیار خوشمزه است اما متاسفانه در شیرینی فروشی ها گیر نخواهید آورد ...
2: روورکرده: (Roo Var Karde) محبوب ترین و معروف ترین شیرینی محلی طبس
این شیرینی از دو لایه نان که بین اونها حلوایی مخصوص از شیره ی خرما (اکثرا) قرار میگیره تهیه میشه.
بین مردم طبس بسیار محبوبه و خیلی هم خوشمزه است.
3: نان برنجی و نان نخود
شیرینی نان برنجی و نان نخود که به احتمال زیاد باید معرف حضور همه ی دوستان باشه.
بسیار لطیف، کوچیک و کم حجم و خوشمزه
و اما نوبت میرسه به شیرینی های خوش مزه ی یزدی
1: قطاب : سرآمد شیرینی های یزد- خیلی ها یزد رو با قطابش می شناسند:
ترکیبات:مغز بادام- قند- روغن- آرد- پودر شکر- هل
ترکیبات:مغز بادام- قند- آرد- روغن- مغز پسته-هل گلاب
3: سوهان آردی
4: لوز در طعم ها و رنگهای مختلف موجوده: لوز پسته ای، نارگیلی، زعفرانی و ….
5: حاجی بادووووم
یه شیرینی فوق العاده خوشمزه که توی تبریز و اردبیل و کلا آذربایجان شرقی تهیه میشه.
و به نوعی سوغات این شهر به حساب میاد.
قرابيه
نوقا یا لوکا نوعی شیرینی محلی است که در شهر تبریز محبوبیت دارد
قطاب عسلی (خلخال) شیرینی سنتی ایرانی که در آذربایجان شرقی درست می شود
و بسیار خوشمزه و پر طرفدار است و در عین حال به شدت گرم و مقوی است.
حلوا سیاه حلوای مخصوص اردبیل
فوق العاده خوشمزه و مقوی
بشمه شیرینی خاص ترکمنی
مثل همون خوراک سمبوسه پیچیده میشه اما خیلی کوچک تر است و داخلش مغز و پودر نارگیل و قند سابیده میکنند.
تو فریزر میشه تا یک سال هم نگه داری کرد. هر وقت مهمان میاد تازه تازه سرخ میکنند. بسیار خوشمزه هست.
البته در شیرینی فروشی ها پیدا نمیشه.
از دو ماه قبل از عید یه خانم هایی تو خونه شروع میکنند به درست کردن. سفارش میگیرن. اگر خانه یک دارابی دعوت شدید در همه سال سمبوسه در فریزر دارند! ازشان بخواهید برایتان درست کنند. بسیار لذیذ است!