طرز تهیه دلمه کاهو

روشنک m

مدیر تالار اسرار خانه داری
2013-12-01
1,103
1,110
0
این دلمه به 2 روش ساده گیاهی و گوشتی طبخ می شود. در واقع مواد داخل دلمه تغییر می کند که هر 2 نوع را آموزش می دهیم...

h01h17.jpg

طرز تهیه دلمه کاهو



مواد لازم برای آشپزی

(برای 4 نفر)
گوشتی:
کاهو: ا عدد بزرگ
آب گوشت

: ا تا 2 لیوان
کره: 50 گرم
برنج پخته شده : 400 گرم
رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذا خوری
آب لیمو: 2 قاشق غذا خوری
گوشت چرخ کرده : 500 گرم
سبزی دلمه ( تره، جعفری، شوید، گشنیز، ترخان) : 400 گرم پاک شده و خرد شده
نمک، فلفل،زرد چوبه: به میزان دلخواه
دلمه ساده یا (سبزیجات):
کاهو: 1 عدد بزرگ
روغن هسته انگور، ، کره یا روغن زیتون: به میزان لازم
برنج پخته شده : 200 گرم
لپه پخته شده : 200 گرم
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
آب لیمو: 2 قاشق غذاخوری
قارچ

: 400 گرم
فلفل دلمه ای قرمز: 1 عدد کوچک
فلفل دلمه ای سبز: 1 عدد کوچک
نمک، فلفل،زردچوبه: به میزان دلخواه طرز تهیه :
ابتدا نوع پیچیدن و پخت دلمه کاهو که در هر دو مشترک است را آموزش می دهیم و سپس به پخت مایه درون دلمه (هر دو نوع) می پردازیم.
ابتدا کاهو را می شوییم، برگ های آن را جدا می کنیم، همان طور که خیس کف قابلمه می چینیم و با کمی آب نمک می گذاریم یکی- دو جوش بزند تا برگ ها نرم شوند.آنها را سپس در آبکش می ریزیم تا آب آن کشیده شود (توجه داشته باشید فقط یکی دو جوش، چون بیشتر از آن، باعث پارگی برگ ها می شود).
بعد برگ ها ی بزرگ را دولا و برگ های کوچک را دوتا دوتا داخل هم قرار می دهیم و از مایه دلمه یک قاشق غذا خوری داخل برگ می ریزیم . 2 طرف برگ ها را ابتدا به داخل و سپس آن را مانند بقچه یا رولی، محکم می پیچیم. سپس دلمه های آماده شده را در قابلمه نزدیک هم می چینیم که فاصله ای بین آنها نباشد تا دلمه ها باز شوند. داخل ظرف را کمی

آب گوشت

یا سبزیجات، کره یا روغن، فلفل و آب لیمو اضافه می کنیم و می گذاریم حدود نیم ساعت بپزد و آبش کشیده شود و حال آنها را می کشیم و به دلخواه تزیین می کنیم. طرز تهیه داخل دلمه (گوشتی)
ابتدا پیاز داغ درست می کنیم. گوشت چرخ کرده را داخل آن سرخ می کنیم و نمک و فلفل و زردچوبه را به میزان دلخواه اضافه می کنیم. حال در ظرف دیگری سبزی دلمه ر اسرخ می کنیم و آن را به گوشت اضافه می کنیم. رب گوجه فرنگی را در اندکی آب حل کرده و به مایه اضافه می کنیم . همچنین لپه پخته شده و برنج پخته را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا یکدست و کاملاً مخلوط شوند.

طرز تهیه مایه داخل دلمه
فلفل ها و قارچ ها را می شوییم و ریز خرد می کنیم و بعد آنها را در روغن کاملاً تفت می دهیم تا پخته شود رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کرده و تفت می دهیم. نمک و فلفل و زردچوبه را نیز اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم؛ حال برنج و لپه پخته شده را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم. مایه دلمه ما حاضر است.
منبع: نشریه زندگی ایده آل​
 

درباره ما

  • خوش آمدید ؛ یه حسِ خوب یک انجمن است که شما می توانید در آن عضو شده از امکانات آن استفاده کرده و دوستان جدید پیدا کنید. این مجموعه دارای نظارت 24 ساعته بوده تا محیطی سالم را برای کاربران خود فراهم آورد،از کاربران انتظار می رود که با رعایت قوانین ما را برای رسیدن به این هدف یاری کنند.
    از طرف مدیر وب سایت:
    "همواره آرزو دارم که هربازدید کننده ای بعد از ورود به انجمن، با یه حسِ خوب اینجارو ترک کنه!"

منوی کاربر