تصفیه آب چیست؟
تصفیه آب یک فرایند میکروب زدایی است که طی آن، آلاینده های شیمیایی و بیولوژیکی، گازهای معلق و فلزات سنگین و مضر از آب حذف می شوند و آب قابل آشامیدن و قابل مصرف می شود.
لزوم تصفیه آب و استفاده از
آب تصفیه شده شهری هنگامیکه به دست مصرف کننده میرسد میتواند با جرم و املاح در طول مسیر لوله انتقال همراه باشد بنابراین با استفاده از دستگاه تصفیه آب خانگی که قبل از مصرف آب در آخرین نقطه شبکه توزیع قرار دارد میتواند باعث حل این مشکل شود. همچنین به دلیل افزایش جمعیت و رشد آلودگیهای صنعتی کیفیت آب آشامیدنی حتی در شهرهایی که قبلا آب گوارایی داشتهاند کاهش یافته است. بنابراین استفاده از
آلودگی آب یکی از معضلات ای روز هاست. این روزها چه روش هایی برای تصفیه آب وجود دارد؟ چگونه آلاینده های موجود در آب را از بن ببریم و آبی گورا بنوشیم؟
نگاهی کوتاه داشته باشیم به روش های سنتی و قدیمی تصفیه اب آشامیدنی و مقایسه ای بکنیم با روش های مدرن امروزی :
روش های سنتی تصفیه آب
1 – جوشاندن
از گذشته برای ضد عفونی کردن آب آن را می جوشاندند ، جوشاندن اگر در مدت زمان مناسب باشد اکتری های آب را تا حدودی از بین می برند و نه تمامی آنهارا !!!
مشکلات روش جوشاندن :
» برای جوشاندن کمی آب ، مصدار زیادی باید گاز و انرژی صرف مرد و تجهیزات نیاز دارد.
» بعد از جوشاندن باید منتظر ماند تا آب سرد شود.
» موقع جوشاندن و سرد شدن آب مقدار از آب تبخیر شده و به هدر می رود.
» اما باید بدانیم آلاینده ها و ذرات موجود در آب با جوشاندن از بین نمی رود بلکه آب غلیظ تر می شود.
در این روش تصفیه اب کامل انجام نمیشود و تنها آب ضدعفونی می شود.
» جوشاندن آب کلز موجود در آب را از بین نمی برد بلکه وجود کلر در آبجوش طعم آب را عوض می کند و ماندگی و کهنگی در آب بوجود می آورد.
2 - روش های شیمیایی
ید و کلر دو ماده برای ضدعفونی کردن ا.لیه آب آسامیدنی می باشد. ید و کلر سبک و ارزان بوده و استفاده از آنها روش راحتی دارد. ید در کشتن ویروس ها ، باکتری ها موثر است.ولی هرچه دمای آب پایین تر باشد ، زمان بیشتری نیاز است تا ید تاثر خود را بگذارد و آب ضدعفونی شود. از آنجا که ید در منابع طبیعی مانند خاک موجود است ، لذا به طور طبیعی در آب ید وجود دارد ، بنابراین اضافه کردن مجدد ید به آب دوز آن را تغییر می دهد. و برای زنان باردار و بیماران تیروییدی مضر است.
و اما ماده ضدعفونی کننده بعدی ، کلر است. استفاده از کلر برای ضدعفونی کردن آب مزایای زیادی دارد، اما دارای مضراتی هم می باشد، یکی از زیانهای استفاده از کلر در آب بوجود آمدن محصولات فرعی به نام تری هالون متان ها است که امروزه احتمال سرطان زا بودن اینمحصولات فرعی ثابت شده است. و همچنین کلر ماده ای سمی است و استفاده بش از اندازه از آ به اندام های داخلی بدن آسیب می زند و کلر برای پوست و مو هم بسیار زیانبار است.
با فهمیدن نقاط ضعف ومضرات روش های سنتی تصفیه اب آشامیدنی ، فهمیدیم که با پیشرفت علم و دانستن روش های جدید بهتر است از روش های مدرن امروزی استفاده کنیم. مانند دستگاه تصفیه اب خانگی و دستگاه هایی نظیر آن
تصفیه آب یک فرایند میکروب زدایی است که طی آن، آلاینده های شیمیایی و بیولوژیکی، گازهای معلق و فلزات سنگین و مضر از آب حذف می شوند و آب قابل آشامیدن و قابل مصرف می شود.
لزوم تصفیه آب و استفاده از
برای دسترسی به لینک نیاز است که وارد انجمن شوید، اگر عضو نیستید؛ برای ثبت نام کلیک کنید
آب تصفیه شده شهری هنگامیکه به دست مصرف کننده میرسد میتواند با جرم و املاح در طول مسیر لوله انتقال همراه باشد بنابراین با استفاده از دستگاه تصفیه آب خانگی که قبل از مصرف آب در آخرین نقطه شبکه توزیع قرار دارد میتواند باعث حل این مشکل شود. همچنین به دلیل افزایش جمعیت و رشد آلودگیهای صنعتی کیفیت آب آشامیدنی حتی در شهرهایی که قبلا آب گوارایی داشتهاند کاهش یافته است. بنابراین استفاده از
برای دسترسی به لینک نیاز است که وارد انجمن شوید، اگر عضو نیستید؛ برای ثبت نام کلیک کنید
در منزل یا محل کار در هنگام مصرف بهترین نوع آب آشامیدنی میباشد.آلودگی آب یکی از معضلات ای روز هاست. این روزها چه روش هایی برای تصفیه آب وجود دارد؟ چگونه آلاینده های موجود در آب را از بن ببریم و آبی گورا بنوشیم؟
نگاهی کوتاه داشته باشیم به روش های سنتی و قدیمی تصفیه اب آشامیدنی و مقایسه ای بکنیم با روش های مدرن امروزی :
روش های سنتی تصفیه آب
1 – جوشاندن
از گذشته برای ضد عفونی کردن آب آن را می جوشاندند ، جوشاندن اگر در مدت زمان مناسب باشد اکتری های آب را تا حدودی از بین می برند و نه تمامی آنهارا !!!
مشکلات روش جوشاندن :
» برای جوشاندن کمی آب ، مصدار زیادی باید گاز و انرژی صرف مرد و تجهیزات نیاز دارد.
» بعد از جوشاندن باید منتظر ماند تا آب سرد شود.
» موقع جوشاندن و سرد شدن آب مقدار از آب تبخیر شده و به هدر می رود.
» اما باید بدانیم آلاینده ها و ذرات موجود در آب با جوشاندن از بین نمی رود بلکه آب غلیظ تر می شود.
در این روش تصفیه اب کامل انجام نمیشود و تنها آب ضدعفونی می شود.
» جوشاندن آب کلز موجود در آب را از بین نمی برد بلکه وجود کلر در آبجوش طعم آب را عوض می کند و ماندگی و کهنگی در آب بوجود می آورد.
2 - روش های شیمیایی
ید و کلر دو ماده برای ضدعفونی کردن ا.لیه آب آسامیدنی می باشد. ید و کلر سبک و ارزان بوده و استفاده از آنها روش راحتی دارد. ید در کشتن ویروس ها ، باکتری ها موثر است.ولی هرچه دمای آب پایین تر باشد ، زمان بیشتری نیاز است تا ید تاثر خود را بگذارد و آب ضدعفونی شود. از آنجا که ید در منابع طبیعی مانند خاک موجود است ، لذا به طور طبیعی در آب ید وجود دارد ، بنابراین اضافه کردن مجدد ید به آب دوز آن را تغییر می دهد. و برای زنان باردار و بیماران تیروییدی مضر است.
و اما ماده ضدعفونی کننده بعدی ، کلر است. استفاده از کلر برای ضدعفونی کردن آب مزایای زیادی دارد، اما دارای مضراتی هم می باشد، یکی از زیانهای استفاده از کلر در آب بوجود آمدن محصولات فرعی به نام تری هالون متان ها است که امروزه احتمال سرطان زا بودن اینمحصولات فرعی ثابت شده است. و همچنین کلر ماده ای سمی است و استفاده بش از اندازه از آ به اندام های داخلی بدن آسیب می زند و کلر برای پوست و مو هم بسیار زیانبار است.
با فهمیدن نقاط ضعف ومضرات روش های سنتی تصفیه اب آشامیدنی ، فهمیدیم که با پیشرفت علم و دانستن روش های جدید بهتر است از روش های مدرن امروزی استفاده کنیم. مانند دستگاه تصفیه اب خانگی و دستگاه هایی نظیر آن