[h=1][/h]
علی زهتاب کارشناس تغذیه اظهار داشت: درخت خرما یا نخل از گیاهان بسیار قدیمی و مقدس است که نامش در قرآن مجید 42 بار تکرار شده است و مسلمانان آن را از میوه*های بهشتی می دانند.
وی ادامه داد: این میوه سرشار از انواع ویتامین از جمله E-C-B-A است که تقریباً در هر 100 گرم خرما 14* میلی*گرم ویتامین C موجود است. همچنین دارای فلزات معدنی مثل فسفر، کلسیم، آهن، ید و منیزیم است که هر کدام از این مواد در سلامتی انسان نقش بسزایی دارد.
زهتاب با بیان این که خرما به خاطر داشتن منیزم ضد سرطان است، تصریح کرد: استفاده از این میوه در ماه مبارک رمضان به دلیل ارزش غذایی آن توصیه شده است چرا که این میوه، قند کاهش یافته در دوران روزه داری را جبران می*کند و به علت دارا بودن فیبر و خاصیت ملین بودن آن، سیستم گوارشی را که به دلیل روزه داری بی تحرک شده است را به تحرک وا می دارد.
وی گفت: مصرف خرما در کنار کربوهیدرات و محصولات آردی موجب می شود، در طول روزه داری، کربوهیدرات به آرامی در بدن آزاد شده و انرژی لازم برای فعالیت روزانه بدن تامین و بدن یکباره دچار افت قند نشود.
زهتاب ادامه داد: در ماه مبارک رمضان، رژیم پرفیبر بسیار مناسب*تر و سالم*تر از رژیم غذایی کم*فیبر است که با توجه به این مهم ، کارشناسان صنایع غذایی طلوع سلامتی پس از انجام تحقیقات و بررسی های لازم اقدام به طراحی محصول شیرینی خرمایی کرده*اند که با دارا بودن پتانسیل*های لازم نیاز تغذیه*ای مصرف کنندگان را در زمان روزه داری را فراهم می*کند.
وی گفت: بر همین اساس، بهترین رژیم غذایی در ماه مبارک رمضان، رژیمی است که حاوی مایعات و قندهای ساده و قابل جذب سریع باشد چرا که در زمان افطار قند خون در پایین*ترین حد خود قرار دارد که می*تواند یکی از علل سردردهای نزدیک افطار باشد و* با داشتن رژیم غذایی حاوی خرما می*توان از ضعف پیش از افطار جلوگیری کرد.
مدیرعامل شرکت طلوع سلامتی ادامه داد: همچنین به منظور حفظ ارزش تغذیه*ای شیرینی*های خرمایی، مواد طبیعی در این محصول به کار رفته و در آن از هیچ گونه مواد نگهدارنده*ای استفاده نشده، تا با در نظر گرفتن نیاز روزانه هر فرد به غذای سالم و حفظ مواد طبیعی موجود در آن، این محصول بتواند سهم بزرگی در جلب رضایت و سلامت مصرف کنندگان ایفا کند.
لازم به ذکر است، کارشناسان تغذیه توصیه می کنند، وعده افطاری با خرما،* آب* گرم، *چای* کمرنگ و شیر* شروع شود که با مصرف این مواد، نیاز شدید بدن به مواد قندی به سرعت برطرف شده و بدن آمادگی بهتری برای استفاده از مواد غذایی دیگر را پیدا می*کند.