معرفی درخت میوه کامکوات | Kumquats

Sina

Administrator
پرسنل مدیریت
2013-05-11
4,709
2,901
113
چابکســـر


نام گیاه کامکوات

نام علمی Citrus japonica
خانواده Rutaceae



درختچه ی پاکوتاه کامکوات از خانواده ی مرکبات است و میوه ای خوراکی شبیه پرتقال اما در اندازه ی خرما دارد که زمان رسیدن آنها از اواسط پاییز تا اواسط زمستان است. تعداد میوه ها در هر درختچه می تواند به صدها عدد برسد. این گیاه بومی نواحی جنوبی آسیا و چین است. این درختچه ی همیشه سبز را می توانید در گلدان هم نگهداری کنید، اگر در باغچه کاشته شود ارتفاعش به 2.5 متر می رسد اما در گلدان این میزان کمتر است.





شرایط محیطی





این گیاه به آبیاری زیادی نیاز دارد و خاک آن باید نسبتا مرطوب باشد اما خیس نماند. بهتر است زمانی آبیاری شود که خاکش تا یک بند انگشت رطوبت نداشته باشد. غبارپاشی برگ و تنه درختچه به دور از نور مستقیم آفتاب به رشد و شادابی گیاه کمک میکند. در زمستان میزان آبیاری را کمتر کنید، با آبیاری زیاد برگ هایش زرد می شود و گیاه می پوسد. گیاه باید در محلی قرار گیرد که در طول روز 6 تا 8 ساعت نور آفتاب به آن بتابد این کار برای میوه دهی آن لازم است. اگر کامکوات شما در گلدان است نور صبح برایش مناسب تر است و پس از آن در سایه قرار گیرد و یا در بهار و تابستان آنرا در باغچه نگهدارید و در زمستان به داخل خانه بیاورید زیرا این گیاه به سرما حساس است و در زمستان باید مراقب یخ زدگی اش باشید. دمای مناسب کامکوات در تابستان بین 25 تا 38 درجه است. این گیاه گرما دوست است و موجب شیرین تر و درشت تر شدن میوه هایش می گردد. نگذارید در زمستان گیاه در معرض دمای کمتر از 10 درجه قرار گیرد. خاک کامکوات باید از زهکشی خوبی برخوردار باشد تا آب اضافی اش خارج شود. ترکیبی از خاک باغچه، پیت ماس، پرلایت، ورمی کمپوست به نسبت یک به یک، می تواند رشد بهتری برای گیاه ایجاد کند. تغذیه را از اوایل بهار تا اواخر تابستان ماهی یکبار انجام دهید و از زیاده روی در این کار پرهیز کنید. به تعویض گلدان نیز 2 سال یکبار اقدام کنید و از وجود منافذ زیر گلدان مطمعن شوید. هرس گیاه را در زمستان انجام دهید. پاجوش ها،شاخه های آسیب دیده و آنهایی را که از شکل خود را از دست داده اند قطع نمایید. دقت کنید بیشتر از 25 درصد حجم گیاه هرس نشود تا به آن شوک وارد نشود.



تکثیر گیاه



کامکوات بندرت با بذر تکثیر می شود، باید بذر ها را از میوه جدا کرده و قبل از خشک شدنش آنها را در عمق 2 سانتی متر بکارید. تا زمان جوانه زدن که تا 4 هفته ممکن است زمان ببرد، سطح خاک را با غبارپاشی مرطوب نگهدارید. عموما برای تکثیر گیاه از پیوند زدن به پایه ای از مرکبات (نارنج) استفاده می کنند و همچنین استفاده از قلمه گیاه نیز به تکثیر آن کمک می کند. قلمه ها باید در اوایل تابستان از شاخه های جوان به طول 15 سانتی متر فراهم شوند. اما عمده تولید این گیاه از راه پیوند می باشد که با توجه فصل های مختلف متفاوت می باشد رایج ترین نوع پیوند هم پیوند تی و اسکنه ای است. لازم به ذکر است که تولیدات ایباغ تماما پیوندی و از نوع پیوند تی می باشد



منبع: ebagh.ir

نمای کامل:

 

درباره ما

  • خوش آمدید ؛ یه حسِ خوب یک انجمن است که شما می توانید در آن عضو شده از امکانات آن استفاده کرده و دوستان جدید پیدا کنید. این مجموعه دارای نظارت 24 ساعته بوده تا محیطی سالم را برای کاربران خود فراهم آورد،از کاربران انتظار می رود که با رعایت قوانین ما را برای رسیدن به این هدف یاری کنند.
    از طرف مدیر وب سایت:
    "همواره آرزو دارم که هربازدید کننده ای بعد از ورود به انجمن، با یه حسِ خوب اینجارو ترک کنه!"

منوی کاربر