لوزه سوم

Sina

Administrator
پرسنل مدیریت
2013-05-11
4,709
2,901
113
چابکســـر
لوزه سوم در پشت حفره‌های بینی و بالای سقف دهان قرار دارد. اگر جلوی یک آینه بایستی و دهانت را تا جایی که می‌توانی باز کنی، می‌توانی لوزه‌هایت را ببینی، اما لوزه سوم به این راحتی دیده نمی‌شود. مانند لوزه‌های اصلی، کار لوزه سوم هم این است که میکروب‌هایی را که از طریق تنفس یا خوردن وارد بدن کودک می‌شوند، به دام اندازد و این‌طوری به سلامت بدن کمک کند.



لوزه سوم چیست؟

لوزه های سوم خوشه‌های ضخیمی ‌از بافت اسفنجی هستند که در برابر بیماری‌ها از کودکان محافظت می‌کنند. آن‌ها در پشت حفره‌های بینی و بالای سقف دهان قرار دارند. اگر جلوی یک آینه بایستی و دهانت را تا جایی که می‌توانی باز کنی، می‌توانی لوزه‌هایت را ببینی، اما لوزه سوم به این راحتی دیده نمی‌شود. برای مشاهده لوزه سوم، پزشک از یک دستگاه مخصوص استفاده می‌کند. همچنین با استفاده از عکس‌برداری اشعه ایکس که از سرت انجام می‌شود، پزشک می‌تواند اندازه لوزه سوم تو را تشخیص دهد.
مانند لوزه‌های اصلی، کار لوزه سوم هم این است که میکروب‌هایی را که از طریق تنفس یا خوردن وارد بدن کودک می‌شوند، به دام اندازد و این‌طوری به سلامت بدن کمک کند. لوزه سوم هم از سلول‌هایی تشکیل شده که با ساختن پادتن به بدن شما در مبارزه با عفونت‌ها کمک می‌کند. لوزه های سوم مبارزانی هستند که با عفونت‌های کودکان می‌جنگند و بنابراین کار مهمی‌ در بدن بچه‌ها بر عهده دارند. اما با بزرگ‌تر شدن کودک اهمیت لوزه سوم هم کمتر می‌شود، زیرا بدن راه‌های دیگری برای مبارزه با میکروب‌ها پیدا می‌کند. لوزه سوم معمولاً بعد از سن پنج سالگی کوچک شده و در سنین نوجوانی به کلی ناپدید می‌شوند.

چه وقت لوزه سوم متورم می‌شود؟

از آنجایی که لوزه سوم میکروب‌هایی که وارد بدن می‌شوند را به دام می‌اندازد، گاهی اوقات بافت غده موقع مبارزه با یک عفونت به طور موقت متورم می‌شود (پف می‌کند). بعضی وقت‌ها این تورم خود به خود از بین می‌رود، اما گاهی اوقات به درمان پزشکی احتیاج دارد. لوزه سوم ممکن است مورد حمله باکتری‌هایی قرار بگیرند که خود آن‌ها را آلوده و عفونی کند.
تورم یا بزرگ شدن لوزه سوم اتفاق شایعی است. وقتی این اتفاق می‌افتد، لوزه‌ها هم ممکن است متورم شوند. عفونت و تورم لوزه سوم ممکن است نفس کشیدن را برای کودک مشکل کند و مسائل زیر را به وجود آورد:
• گرفتگی شدید بینی،‌ در این حالت کودک فقط می‌تواند از طریق دهانش نفس بکشد.
• خروپف و مشکل شدن خواب خوب شبانه
• گلودرد و ایجاد مشکل هنگام غذا خوردن
• تورم غدد لنفاوی در گردن
• مشکلات گوش



اگر با یکی از مشکلات بالا روبه‌رو هستی، حتماً به یکی از والدینت بگو. او تو را پیش دکتر می‌برد و همه چیز درست می‌شود.

پزشک چه کار خواهد کرد؟

در مطب دکتر، پزشک از تو می‌پرسد که داخل گوش‌ها، بینی و گلویت چه چیزی حس می‌کنی. سپس نگاهی به این بخش‌ها خواهد کرد. ممکن است پزشک از یک تلسکوپ انعطاف‌پذیر برای مشاهده لوزه سوم استفاده کند. همچنین احتمال دارد که تو را برای عکس‌برداری اشعه ایکس بفرستد. بعد از این کارها اگر دکتر تشخیص دهد که لوزه سوم تو عفونت کرده است، برایت آنتی‌بیوتیک (یک دارو برای مبارزه با میکروب‌ها) تجویز خواهد کرد.

وقتی که لوزه سوم از بدن خارج می‌شود

گاهی اوقات اگر استفاده از دارو نتواند به کودک کمک کند یا لوزه سوم باعث بیماری و ناراحتی زیاد او شود، پزشکان توصیه به برداشتن لوزه سوم می‌کنند. برای این کار باید به بیمارستان بروی تا یک عمل کوچک جراحی بر روی تو انجام شود.
بعضی وقت‌ها لوزه های اصلی و لوزه سوم یک کودک هم‌زمان برداشته می‌شوند که به آن "عمل لوزه و لوزه سوم" می‌گویند. هر دوی این عمل‌ها برای بچه‌ها بسیار شایع و متداول هستند.
قبل از شروع عمل، یک دارو به کودک تزریق می‌شود که باعث می‌شود او به خواب عمیقی فرو رفته و هنگام جراحی هیچ دردی احساس نکند، به این حالت "بیهوشی" گفته می‌شود.
بیشتر وقت‌ها این عمل احتیاج به بخیه زدن ندارد. بخش‌های بریده شده خود به خود التیام پیدا می‌کنند. البته خوب است بدانید زمان کمی‌طول می‌کشد تا زخم‌ها کاملاً خوب شوند. بعد از عمل، کودک مقداری گلودرد خواهد داشت و باید مدتی فقط غذاهای نرم بخورد.
بیشتر بچه‌ها در کمتر از یک هفته کاملاً به وضع عادی برمی‌گردند و حتی یک ذره هم دلشان برای لوزه سومشان تنگ نمی‌شود!



بزرگ‌ترها نخوانند!

موقعی که سیمرغ داشت فرود می‌آمد، آقای دکتر سینا حرف‌هایش را این‌گونه به پایان برد:
"گاهی اوقات برای سالم‌تر بودن لازم است یک کارهایی انجام دهیم که شاید زیاد هم خوشمان نیاید. عمل جراحی یکی از این کارهاست. ولی مطمئن باشید که موقع هیچ عمل جراحیی آدم درد را احساس نمی‌کند. پس بهتر است به جای ترسیدن، هرچه دکتر و پدر و مادر می‌گویند گوش کنید تا هرچه زودتر حالتان خوب خوب شود. حالا بیایید همه با هم دست هایمان را رو به آسمان بگیریم و از خدای مهربان به خاطر بزرگترین نعمتش یعنی سلامتی تشکر کنیم...."


--------------------------------------------------------------
مترجم علمی و داستان پرداز: مستانه زاده رفیع
 

درباره ما

  • خوش آمدید ؛ یه حسِ خوب یک انجمن است که شما می توانید در آن عضو شده از امکانات آن استفاده کرده و دوستان جدید پیدا کنید. این مجموعه دارای نظارت 24 ساعته بوده تا محیطی سالم را برای کاربران خود فراهم آورد،از کاربران انتظار می رود که با رعایت قوانین ما را برای رسیدن به این هدف یاری کنند.
    از طرف مدیر وب سایت:
    "همواره آرزو دارم که هربازدید کننده ای بعد از ورود به انجمن، با یه حسِ خوب اینجارو ترک کنه!"

منوی کاربر