[h=1]خواص انبه در طب سنتی -
[/h]
نحوه استفاده : برگ، گل، میوه و هسته آن مصارف خوراکی دارند
خواص : [h=3]انبه[/h] Mango
نام علمی Mangifera indica
[h=3]انبه[/h] درختی است زیبا که ارتفاع آن تا 10 متر می رسد . منشا [h=3]انبه[/h] هند و مالزی و برمه می باشد ولی هم اکنون در تمام مناق استوایی و حاره کشت می شود . [h=3]انبه[/h] از 4000 سال پیش وجود داشته است .
برگهای این درخت نیزه ای شکل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و بصورت خوشه ای وجود دارد . میوه آن که [h=3]انبه[/h] یا منگو نامیده می شود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع وشیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است . [h=3]انبه[/h] در اوائل ماه می می رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است .
[h=3]انبه[/h] رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است . [h=3]انبه[/h] نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن می باشد .
[h=2][h=3]خواص انبه[/h] در [h=3]طب سنتی[/h] [/h]
1)[h=3]انبه[/h] بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است .
2)[h=3]انبه[/h] تقویت کننده قوای جنسی است .
3)رنگ صورت را درخشان می کند .
4)دهان را خوشبو می کند .
5)ادرار آور است .
6)یبوست را برطرف می کند .
7)[h=3]انبه[/h] دارای مقدر زیادی اسید گالیک است . بنبراین سیستم هضم را ضد عفونی و تمیز می کند .
8)[h=3]انبه[/h] تمیز کننده خون می باشد .
9)خوردن [h=3]انبه[/h] بوی بد بدن را از بین می برد .
10)[h=3]انبه[/h] حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پائین می آرود .
11)برای رفع اسهال مفید است .
12)خوردن [h=3]انبه[/h] ، سردرد ، تنگی نفس و سرفه را از بین می برد .
13)برای درمان بواسیر مفید است .
14)عطش را برطرف می کند.
15)[h=3]انبه[/h] چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با سکنجبین بخورند .
خواص مغز هسته [h=3]انبه[/h]
[h=3]انبه[/h] دارای هسته بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار درد که بجای مغز بادام می توان از آن در شیرینی جات استفاده کرد .
مغز هسته [h=3]انبه[/h] از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .
1-خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند .
2-برای معالجه سرماخوردگی مصرف می شود .
3-سرفه های سخت را درمان می کند .
4-درمان کننده بواسیر خونی است .
5-خانم هائیکه دچار خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز [h=3]انبه[/h] استفاده کنند .
6-مغز هسته [h=3]انبه[/h] کرم کش و ضد اسهال است .
7-برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است .
8-ضد استفراغ است .
دیگر خواص درخت [h=3]انبه[/h]
1.گل [h=3]انبه[/h] سرد و خشک است و اسهال را رفع می کند .
2.اگر شکوفه درخت [h=3]انبه[/h] را خشک کرده و هر روز حدود 3 گرم آنرا با 10 گرم شکر بخورند سرعت انزال را معالجه می کند .
3.صمغ درخت [h=3]انبه[/h] را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتی های پوست مفید است .
4.برای برطرف کردن ریزش مو ، آب برگهای درخت [h=3]انبه[/h] را روی سر بمالید .
5.برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت [h=3]انبه[/h] را مضمضه کنید .
مضرات :
هضم [h=3]انبه[/h] برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید .
اگر خون [h=3]انبه[/h] ایجاد نفخ بکند باید آنرا با زنجبیل خورد .
[/h]
نحوه استفاده : برگ، گل، میوه و هسته آن مصارف خوراکی دارند
خواص : [h=3]انبه[/h] Mango
نام علمی Mangifera indica
[h=3]انبه[/h] درختی است زیبا که ارتفاع آن تا 10 متر می رسد . منشا [h=3]انبه[/h] هند و مالزی و برمه می باشد ولی هم اکنون در تمام مناق استوایی و حاره کشت می شود . [h=3]انبه[/h] از 4000 سال پیش وجود داشته است .
برگهای این درخت نیزه ای شکل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و بصورت خوشه ای وجود دارد . میوه آن که [h=3]انبه[/h] یا منگو نامیده می شود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع وشیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است . [h=3]انبه[/h] در اوائل ماه می می رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است .
[h=3]انبه[/h] رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است . [h=3]انبه[/h] نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن می باشد .
1)[h=3]انبه[/h] بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است .
2)[h=3]انبه[/h] تقویت کننده قوای جنسی است .
3)رنگ صورت را درخشان می کند .
4)دهان را خوشبو می کند .
5)ادرار آور است .
6)یبوست را برطرف می کند .
7)[h=3]انبه[/h] دارای مقدر زیادی اسید گالیک است . بنبراین سیستم هضم را ضد عفونی و تمیز می کند .
8)[h=3]انبه[/h] تمیز کننده خون می باشد .
9)خوردن [h=3]انبه[/h] بوی بد بدن را از بین می برد .
10)[h=3]انبه[/h] حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پائین می آرود .
11)برای رفع اسهال مفید است .
12)خوردن [h=3]انبه[/h] ، سردرد ، تنگی نفس و سرفه را از بین می برد .
13)برای درمان بواسیر مفید است .
14)عطش را برطرف می کند.
15)[h=3]انبه[/h] چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با سکنجبین بخورند .
خواص مغز هسته [h=3]انبه[/h]
[h=3]انبه[/h] دارای هسته بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار درد که بجای مغز بادام می توان از آن در شیرینی جات استفاده کرد .
مغز هسته [h=3]انبه[/h] از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .
1-خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند .
2-برای معالجه سرماخوردگی مصرف می شود .
3-سرفه های سخت را درمان می کند .
4-درمان کننده بواسیر خونی است .
5-خانم هائیکه دچار خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز [h=3]انبه[/h] استفاده کنند .
6-مغز هسته [h=3]انبه[/h] کرم کش و ضد اسهال است .
7-برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است .
8-ضد استفراغ است .
دیگر خواص درخت [h=3]انبه[/h]
1.گل [h=3]انبه[/h] سرد و خشک است و اسهال را رفع می کند .
2.اگر شکوفه درخت [h=3]انبه[/h] را خشک کرده و هر روز حدود 3 گرم آنرا با 10 گرم شکر بخورند سرعت انزال را معالجه می کند .
3.صمغ درخت [h=3]انبه[/h] را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتی های پوست مفید است .
4.برای برطرف کردن ریزش مو ، آب برگهای درخت [h=3]انبه[/h] را روی سر بمالید .
5.برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت [h=3]انبه[/h] را مضمضه کنید .
مضرات :
هضم [h=3]انبه[/h] برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید .
اگر خون [h=3]انبه[/h] ایجاد نفخ بکند باید آنرا با زنجبیل خورد .