[h=1][/h]
برای رسیدن به درک درست نسبت به این که ایرانی*ها و البته بهتر است بگوییم تهرانی*ها دنبال چه گوشی هایی هستند، به بازار گوشی*ها در تهران سر زدیم.
معمولا اکثر مردم حداکثر یک میلیون تومان برای تلفن*همراه خرج می*کنند ولی عده*ای هم هستند که به دنبال مدل*های روز می*آیند. این را یک فروشنده می*گوید و تاکید می*کند: اگر پول داشتم آخرین مدل را خریداری را می*کردم ولی با توجه به وضع مالی*ام در حال حاضر می*توانم نوکیا 1100 بخرم.
هنگامی که از این فروشنده در مورد رده*بندی برندهایی که مردم بیشتر به دنبال آن می*آیند پرسیدم، پاسخ داد: اول سامسونگ، دوم اپل، سوم سونی و بعد هم اچ.تی.سی.
اما یکی از افرادی که برای خرید گوشی به بازار آمده نظر متفاوتی دارد و می*گوید: هیچ وقت سامسونگ نمی*خرم چون یاد یخچال و یا تلویزیون می افتم و به نظرم سونی و اچ.تی.سی مدل*های جالبتری دارند.
عده*ای از خریداران هم ترجیح می*دادند یک گوشی معمولی داشته باشند و پول خود را برای خرید یک تبلت با امکانات کامل صرف کنند.
اکثر افرادی که با آن*ها صحبت شد، حداکثر تا قیمت یک میلیون تومان را برای خرید گوشی اختصاص می دادند و وقتی از آن*ها در مورد بهترین برندهای گوشی سوال می*شد، معمولا جواب می*دادند اپل، سامسونگ، سونی یا اچ.تی.سی.
اما یکی از خریداران گوشی معتقد بود: اگر کوشی کارایی خوبی داشته باشد به نظرم اصلا قیمتش مهم نیست. من گوشی*ای می خواهم که وقتی آن را در دستم می گیرم، بتوانم 90 درصد فعالیت*هایم را انجام دهم. تنها زمانی به سراغ رایانه خواهم رفت که با نرم*افزاری تخصصی کار داشته باشم.
در رابطه با این موضوع مرتضی افراسیابی - کارشناس گوشی*های تلفن همراه - معتقد است که ایرانی*ها در انتخاب برند در بازار محدود هستند؛ هنگامی که برای خرید به بازار مراجعه می*کنند اکثرا با مدل*های سامسونگ، سونی، اچ.تی.سی، ال.جی و یا نوکیا روبرو خواهند شد.
به گفته او در ایران رویه*ای ایجاد شده که تجربه*ی 10 سال پیش را به امروز انتقال می*دهند به طوری که اگر با 10 نفر در مورد کیفیت گوشی*هایی مثل ال.جی صحبت کنیم، شاید 9 نفر از آن*ها تعجب کنند. این درحالی است که این برند سال*ها است که تغییر کرده و در حال حاضر برند چهارم در دنیای موبایل محسوب می*شود.
وی در رابطه با بودجه*ای که معمولا کاربران برای خرید گوشی* صرف می*کنند افزود:* کاربران معمولا با هزینه*ای بین 700 هزار تومان تا یک میلیون تومان به دنبال گوشی*های خوب هستند و اگر قصد داشته باشند که در این محدوده خرید کنند معمولا باید یک یا دو نسل قدیمی از گوشی*های روز را بخرند.
او همچنین برند سامسونگ را برای کاربران ایرانی تکراری دانست و عنوان کرد: در حال حاضر کاربران ایرانی به دنبال تجربه جدیدتری هستند با این حال فکر می کنم سامسونگ بیشترین فروش را داشته باشد. فروش گوشی*های سونی هم پیشرفت خوبی داشته و سونی این فروش را به اسم خود در لوازم صوتی و تصویری مدیون است.
به تاکید این کارشناس کاربران باید در نظر داشته باشند که به دنبال چه مشخصاتی هستند، اگر یک گوشی ارزان قیمت تا سقف یک میلیون تومان می*خواهند که حداقل یک پردازنده دو هسته*یی داشته باشد مثلا می*توانند به سراغ هوآوی یا ال.جی بروند و اگر از دوربین گوشی بیشتر استفاده می کنند بهتر است سونی را انتخاب کنند. در مورد کیفیت برند هم هوآوی در ارزان قیمت*ها و اچ.تی.سی گزینه*های مناسبی هستند.
افراسیابی در رابطه با مشخصات سخت افزاری هم گفت: اگر خودم بخواهم گوشی بخرم و بودجه*ای زیر یک میلیون داشته باشم به سراغ ال.جی یا هوآوی خواهم رفت و با بودجه*ای بین یک میلیون تا یک میلیون و 500 هزار تومان، انتخاب*هایی در سامسونگ و ال.جی خواهم داشت. اما با بودجه*ای بین یک میلیون و 500 هزار تومان تا دو میلیون میتوان در سونی انتخاب*های خوبی داشت و برای بالای دو میلیون تومان هم اچ.تی.سی وان را انتخاب می*کنم.
اما شما به عنوان یک کاربر ایرانی طرفدار چه گوشی*هایی هستید و چقدر بابت خرید تلفن همراه دلخواه*تان پول خرج خواهید کرد؟
در جدول زیر قیمت حدودی بعضی از تلفن*های همراه در بازار انتخاب شده است:
ردیف قیمت و مدل گوشی
1 . Huawei G600 712000
2 . LG Optimus Vu P893 1239000
3 . Nokia Lumia 920 1629000
4 . Sony Xperia Z 1779000
5 . Samsung Galaxy S4 2050000
6 . HTC One-32 2299000
7 . iPhone5-32 2879000