تاریخچه فیزیک

بچه کرد

مدیر تالار ورزشی
2013-10-22
1,156
1,206
0
تاریخچه فیزیک

از دوران باستان، انسان*ها سعی می*کردند که رفتار طبیعت را درک و پیش بینی کنند. در ابتدا این گونه پرسش*ها در مورد طبیعت و رفتار آن، در قلمرو فلسفه دسته بندی می*شد. به همین دلیل است که در نوشته*های فیلسوفان باستان همچون ارسطو ،افلاطون و بطلمیوس و... نوشته*های بسیاری در مورد رفتارهای طبیعت، مخصوصا حرکت ستارگان و خورشید می*بینیم. در بعضی از این نوشته*ها، مواردی وجود داشت که بررسی پدیده*های آسمانی را با افسانه*ها و اعتقادات مردمان آن دوره از تاریخ، آمیخته می*کرد و علی رغم پیش بینی*های درست، نمی*توانست باعث متقاعد شدن آیندگان شود. البته در این دوران فیلسوفانی همچون تالس هم بودند که تمامی تلاش خود را برای دور ماندن از دلایل ماورالطبیعه می*کردند. به خاطر همین تلاش*ها در بسیاری از منابع تاریخی به تالس لقب نخستین چهرهٔ علم را داده*اند. یکی کارهای مهم وی در حوزهستاره شناسی، پیش بینی خورشیدگرفتگی در سال ۵۸۵ قبل از میلاد مسیح است.
170px-GodfreyKneller-IsaacNewton-1689.jpg
magnify-clip-rtl.png

آیزاک نیوتن (۱۶۴۳–۱۷۲۷)​

170px-NewtonsPrincipia.jpg
magnify-clip-rtl.png

نسخه*ای از کتاب پرینسیپیا با دست خط آیزاک نیوتن​

از همین دوره بود که شاخه*ای از فلسفه جدا شد که نام آن را فلسفه طبیعی نهادند و سالیان طولانی ادامه یافت. تا حدودا در قرن هفدهم میلادی که دوباره با حضور چهره*های بزرگ و برجسته*ای همچون آیزاک نیوتن و گوتفرید لایبنیتس می*رفت که دوباره تحولی عظیم در علم و نحوه نگرش به آن مخصوصا در ریاضیات و فیزیک ایجاد شود. با چاپ شدن کتاب نیوتن در سال ۱۶۸۷ با نام
THE PRINCIPIA- Mathematical Principles of Natural Philosophy (همانطور که پیداست همچنان از عبارتفلسفه طبیعی در عنوان آن استفاده شده) تقریبا این نوع نگرش به فیزیک و ریاضیات به پایان راه خود رسید و نیوتن و همکاران وی در قرن هفدهم میلادی، نحوه نگرشی نو به طبیعت را بنیان گذاری کردند که امروزه به فیزیک کلاسیکمعروف است. البته ذکر این نکته الزامی است که این جنبش، قبل از قرن هفدهم، با تلاش دانشمندانی چون گالیلئو گالیله، نیکلاس کوپرنیک و یوهان کپلر آغاز شده بود و در زمان نیوتن به اوج خود رسید.
پس از قرن هفدهم، فیزیک و ریاضیات با سرعت قابل توجهی توسعه یافتند و دانشمندان زیادی در شاخه*های مختلف این دو علم، توانستند پاسخ بسیاری از پرسش*های خود را بیابند. این روند تا قرن نوزدهم ادامه داشت. جامعه فیزیکدانان در قرن نوزدهم، عموما گمان می*کردند که با کشفیات جیمز کلرک ماکسول در حوزهالکترومغناطیس و معادله بندی چگونگی ایجاد شدن میدان الکتریکی و مغناطیسی، توسط بارها و جریان*های الکتریکی، فیزیک به نقطه تکامل خود رسیده و دیگر هیچ پدیده طبیعی وجود ندارد که نتوانند آن را توجیه و پیش بینی کنند. اما در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم بود که پدیده*هایی توسط برخی از فیزیک دانان مشاهده شد که با علم فیزیک آن زمان قابل توضیح نبود و یا اگر توضیحی ارائه می*شد، در آن تناقض*هایی وجود داشت. در این زمان بود که فیزیک دانان تقریبا به دو دسته تقسیم شدند. دسته*ای سردمدار پایه گذاری فیزیکی جدید که در آن اشکالات و کاستی*های فیزیک کلاسیک جبران شده باشد، بودند و دسته*ای سر سختانه در مقابل هر گونه تغییر مقاومت می*کردند و می*کوشیدند که پدیده*های جدید را با همان فیزیک کلاسیک (یا نیوتنی) توضیح دهند. سر انجامماکس پلانک بر پایه تلاش*های دانشمندان قبل خود همچون رابرت هوک، کریستیان هویگنس، توماس یانگ و لئونارد اویلر توانست نظریهمکانیک کوانتومی را ارائه دهد و همین طور آلبرت اینشتین توانست نظریه نسبیت را ارائه و با موفقیت از آن دفاع کند. در همین سال*ها بود که فیزیک دانان پذیرفتند، با وجود اینکه فیزیک کلاسیک در حوزه مورد بحث خود (که عموما پدیده*هایی آزمایش پذیر بودند)خالی از هرگونه خطا است، امــــا نیاز به ایجاد شاخه*ای جدید در علم فیزیک با نام فیزیک نوین است. پس از آلبرت اینشتین، تئوری مکانیک کوانتومی و همچنین فیزیک اتمی با تلاش دانشمندان بزرگی چون ورنر کارل هایزنبرگ، اروین شرودینگر، ولفگانگ پائولی و پل دیراک هر روز کامل تر شد و این تکامل روز افزون علم فیزیک، تا به امروز در ده*ها گرایش و شاخه
__________________
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: Sina

درباره ما

  • خوش آمدید ؛ یه حسِ خوب یک انجمن است که شما می توانید در آن عضو شده از امکانات آن استفاده کرده و دوستان جدید پیدا کنید. این مجموعه دارای نظارت 24 ساعته بوده تا محیطی سالم را برای کاربران خود فراهم آورد،از کاربران انتظار می رود که با رعایت قوانین ما را برای رسیدن به این هدف یاری کنند.
    از طرف مدیر وب سایت:
    "همواره آرزو دارم که هربازدید کننده ای بعد از ورود به انجمن، با یه حسِ خوب اینجارو ترک کنه!"

منوی کاربر