آموزش گام به گام پاورپوینت

Sina

Administrator
پرسنل مدیریت
2013-05-11
4,710
2,901
113
چابکســـر


در این آموزش سعی شده تا حداکثر اطلاعات لازم برای خوانندگان عزیز فراهم گردد. اما همانطور که میدانید با وجود حجم اطلاعات بسیار زیاد و گزینه هایی بسیار، یارای آن نیست تا تمامی این مطالب و گزینه های زیر مجموعه در گام های این آموزش گنجانده شود. این کار علاوه بر زمان بری بسیار زیاد برای آموزش، برای بسیاری از کارآموزان نیز خسته کننده و کسالت بار خواهد بود، از این رو سعی شده است تا به ارایه مطالب مفید به زبان ساده پرداخته شود.

اما شما در این بین با تکرار و تمرین موارد گفته شده سهم عظیمی در ار تقای سطح دانش خویش خواهید داشت و با انتقادات و پیشنهادات سازنده خود، ما را در جهت ارتقای هرچه بیشتر آموزش ها یاری کنید، ما نیز سهم سازنده شما را در این جهت ارج نهاده و تکریم مینماییم.
تا پایان این دوره آموزشی همراه ما باشید تا ما نیز با نیرویی دوچندان به کار خود ادامه داده و خستگی را از تن بدر کنیم.

در اولین گام از آموزش گام به گام پاورپوینت به نحوه شروع کار با این برنامه و آشنایی های لازم از قسمت های مختلف آن خواهیم پرداخت. اکنون کار با نرم افزار Microsoft Office Powerpoint آغاز شده است و شما چیزی را که در این نرم افزار باید مد نظر داشته باشید این است که بسیاری از ویژگی های نسخه های قبلی این نرم افزار در این برنامه نیز گنجانده شده است و همچنین ویژگی های جدیدی نیز به این نرم افزار افزوده شده است که در ادامه از آنها بیشتر خواهید آموخت. سه ویژگی اصلی که در این نرم افزار وجود دارد عبارتند از :

دکمه مایکروسافت آفیس و نوار ابزار اصلی یا ریبون و نوار ابزار کوتاه. در ادامه آموزش درباره هرکدام از این ویژگی ها بیشتر صحبت خواهم کرد.

۱- دکمه مایکروسافت آفیس (Microsoft Office Button)
دکمه ایست که در گوشه چپ وبالای این برنامه قرار گرفته است و شامل گزینه های متعددی می باشد که به شما امکان ایجاد یک ارایه جدید (New) ، باز کردن سند های موجود (Open) ، ذخیره (Save) و ذخیره به عنوان (Save as) ، چاپ (Print) ، ارسال (Send) ، انتشار (Publish) و بستن (Close) را میدهد.



۲- نوار ابزار اصلی یا ریبون (Ribbon)



نواری است که در بالای برنامه قرار گرفته و شامل هفت سربرگ اصلی خانه (Home) ، وارد کردن (Insert) ، طراحی (Design) ، انیمیشن (Animated) ، نمایش اسلاید (Slide Show) ، بررسی (Reviw)، و نمایش (View) می باشد. هر کدام از این سربرگ ها شامل گزینه های دیگری هستند که به ایجاد یک سند جدید، ویرایش و گسترش آن و… به ما کمک میکنند. در ادامه با قابلیت های نوار ابزار اصلی یا ریبون بیشتر آشنا خواهید شد.

با کلیک بر روی هر کدام از این سربرگ ها، ویژگی های معمول برنامه نمایش داده میشوند که هرسربرگ مجموعه ای از ویژگیها و ابزارهای طراحی شده برای انجام توابع مختلفی هستند که شما در حال نوشتار و یا ویرایش سند ورد خود استفاده می کنید.

تعریف کادر گروه : گزینه های مرتبط در هر سربرگ در کادری در کنار یکدیگر قرار گرفته اند که از این پس این کادر را کادر گروه مینامیم.

تصویر زیر: کادر گروه Slide در سربرگ Home را نشان میدهد.



برای دیدن و استفاده از گزینه ها و امکانات بیشتری و تنظیمات بیشتر از هر بخش (کادر گروه) باید بر روی فلش کوچکی که در گوشه سمت راست هر خانه قرار گرفته است کلیک نمایید.



هفت سربرگ اصلی موجود در ریبون شامل کادر گروه های زیر میباشند :



Home: Clipboard, Slides, Font, Paragraph, Drawing, Editing
صفحه اصلی : کلیپبرد،اسلایدها، فونت، پاراگراف، رسم کردن، ویرایش

Insert: Tables, Illustrations, Links, Text, Media Clips
وارد کردن : جداول، تصاویر، لینک ها، متن، کلیپ های رسانه ای

Design: Page Setup, Themes, Background
طراحی : راه اندازی صفحه، پوسته ها، پس زمینه ها


Animations: Preview, Animations, Transition to this Slide
انیمیشن ها : پیش نمایش، انیمیشن، انتقال به این اسلاید

Slide Show: Start Slide Show, Set Up, Monitors
نمایش اسلاید : شروع، راه اندازی، ارایه ها

Review: Proofing, Comments, Protect
مرور-نقد کردن: تصحیح، نظرات، محفاظت

View: Presentation Views, Show/Hide, Zoom, Window, Macros
نمایش : نوع نماش ارایه ، نمایش / عدم نمایش، زوم، پنجره ، ماکروها

۳- نوار ابزار دسترسی سریع (Quick Access Toolbar)نوار ابزار دسترسی سریع، نواری است که به صورت پیش فرض در کنار دکمه مایکرو سافت آفیس نمایش داده میشود.



این نوار امکاناتی را که کاربر در زمان کار با این نرم افزار بدان احتیاج بیشتری خواهد داشت را به صورت نواری در بالای تصویر نمایش میدهد بگونه ای که نیاز شما به رجوع به گزینه های تنظیمات و باز کردن گزینه های دیگر را از بین برده و تنها با یک کلیک میتوانید به گزینه های دلخواهتان دسترسی داشته باشید (بطور پیش فرض گزینه save یا ذخیره ، undo یا بازگشت به یک حرکت قبل ، redo را در خود جا داده است که این گزینه در زمانی استفاده می گردد که حرکت و یا حرکاتی را به اشتباه به عقب برگردانده باشیم و حال می خواهیم این حرکات را یک به یک به جای خود بازگردانیم).

برای اضافه و یا حذف کردن گزینه ها و یا ابزار های نوار ابزار دسترسی سریع، باید بر روی فلش کوچکی که در کنار این نوار قرار دارد کلیک کرده و از پنجره باز شده، گزینه هایی را که می خواهید در این نوار ابزار گنجانده شوند را تیک دار نمایید .(1)برخی از این گزینه ها در تصویر پایین ذکر شده اند. با انتخاب show below the ribbon نوار ابزار دسترسی سریع را به زیر نوار ابزار منتقل کنید و بلعکس(۲). همچنین میتوانید از پنجره باز شده با انتخاب گزینه Minimize the ribbon نوار ابزار را از صفحه پیش رو کوچک کنید که تنها گزینه های اصلی را نمایش میدهد و با برداشتن تیک آن نوار را به حالت اولیه برگردانید(۳).



۴- اسلاید (Slide)
در این ناحیه اطلاعات، داده ها، جداول، تصویرها و… قرار میگیرد.



۵- نوار ابزار کوتاه (Mini Toolbar)
یکی از ویژگی های جدید در آفیس ۲۰۰۷ نوارابزار کوتاه است.هنگامی که شما بر روی داده ها و یا نوشته های موجود در متن راست کلیک کنید، این نوار ابزار ظاهر میگردد که می توانید از گزینه های موجود در آن که برای کارهای نوشتاری از جمله نوع فونت، اندازه فونت، ایتالیک کردن و بولد (برجسته کردن) نوشته های منتخب و رنگ و… مناسبند استفاده نمایید.



۶- پنجره انتخاب اسلاید (Slide/Outline)
این پنجره که بصورت کادری در کنار صفحه اسلاید جاری نمایش داده میشود امکان دسترسی و انتخاب سریع یک اسلاید را برای کاربر فراهم خواهد کرد. این پنجره دارای دو گزینه Slides و Outline میباشد.



با انتخاب گزینه Slides ، برنامه تمامی اسلاید های موجود در فایل جاری (ارایه پاورپوینت ساخته شده) را به صورت کوچک نمایش میدهد.
با انتخاب گزینه Outline ، برنامه پاورپوینت متن ها و داده های موجود در اسلاید جاری را به نمایش میگذارد و این امکان را برای کاربر فراهم میکند که براحتی به ویرایش قسمتی دلخواه از متن بپردازد.

۷- نوار وضعیت (Status Bar)
نوار وضعیت در پایین صفحه پاورپوینت قرار گرفته است و از سه قسمت اصلی تشکیل میشود که این سه قسمت به ترتیب واز سمت راست عبارتند از:



اولین گزینه از سمت راست نوار بزرگنمایی صفحه قرار گرفته است



دومین قسمت نوار وضعیت متشکل از سه حالت مختلف نمایش صفحه مانند تمام صفحه، نمایش اسلایدها و حالت نرمال میباشد.



سومین قسمت شامل اطلاعات ارایه جاری مانند، شماره اسلاید جاری، تعداد اسلاید های موجود در ارایه جاری و زبان و… میباشد.



امیدوارم از گام اول آموزش پاورپوینت لذت برده و از مطالب آن استفاده لازم را برده باشید.

منبع : igital-art.ir
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: zahra و asalak

Sina

Administrator
پرسنل مدیریت
2013-05-11
4,710
2,901
113
چابکســـر
با گام دوم از این سری آموزش ها با عنوان ایجاد یک ارایه جدید در پاورپوینت در خدمت شما عزیزان خواهم بود. با ما همراه باشید.

۱- انواع نمایش های اسلاید (Slide Views)
شاید شما نیز دیده باشید که نمایش اسلاید ها در همایش های علمی، یادداشتها ، ارایه های دانشجویی و … متفاوت هستند.

برای انتخاب نوع نمایش اسلاید از سربرگ View به کادر گروه Presentation View مراجعه نمایید.



گزینه های نمایش اسلاید در این کادر گروه به این صورت میباشند:
Normal (نمای معمولی اسلاید) :
نمای معمولی نمایی است که برای کار کردن بر روی تک تک اسلایدها بسیار مناسب میباشد. در این نما پنجره انتخاب اسلاید وجود دارد (Slide/Outline) که کار کردن با اسلاید ها و ویرایش آنها راساده کرده است و همچنین این نما دارای پنجره یادداشت نیز هست.

Slide Sorter (نمای دسته بندی اسلاید) :
این نما برای اعمالی مانند حذف کردن اسلاید، کپی کردن اسلاید ها، و جابجا کردن آنها بسیار مناسب میباشد. در این نوع نمایش اسلاید ها بصورت کوچک شده در کنار یکدیگر قرار گرفته اند و هرکدام دارای شماره مربوط به خود میباشند تا کار با آنها آسان گردد.

Notes Page ( نمای یادداشت اسلاید ها) :
از این نما برای ارایه توضیحات بیشتر (تهیه کننده ارایه، توضیحات تکمیلی و …) استفاده میگردد. این نما در هنگام نمایش ارایه نشان داده نخواهد شد، اما در صورت لزوم در هنگام چاپ میتوان این نما را نیز به چاپ رساند.

Slide Show (نمایش اسلاید) :
از این ما برای نمایش پشت سرهم اسلاید های موجود در یک ارایه استفاده میشود. هنگامی که شما یک ارایه را تهیه کرده و آن را ساخته اید نوبت به نمایش آن میرسد. با انتخاب این حالت نمایشی اسلایدها پشت سر هم، به ترتیب و بصورت تمام صفحه نمایش داده میشوند و شما با کلیک بر روی اسلاید موجود میتوانید به اسلاید بعدی بروید.

نکته: برای انتخاب نمای نمایش اسلایدها راه دیگری نیز وجود دارد. برای این کار به نوار وضعیت که در پایین برنامه قرار دارد مراجعه نموده و با استفاده از ابزار های نشان داده شده در تصویر زیر نوع نمایش را انتخاب کنید.



این نماها به ترتیب و از سمت چپ عبارتند از:
Normal .۱ (نمای معمولی اسلاید)
۲. Slide Sorter (نمای دسته بندی اسلاید)
۳. Slide Show (نمایش اسلاید)

۲- ایجاد یک ارایه جدید (New Presentation)
توجه داشته باشید، زمانی که شما برنامه پاورپوینت را باز میکنید یک اسلاید خالی برای ایجاد ارایه جدید باز خواهد شد. اما شاید شما بخواهید از انواع دیگر قالب ها برای ارایه جدید استفاده نمایید. برای این کار بر روی دکمه مایکرو سافت آفیس کلیک کنید و با باز شدن پنجره آن از گزینه های موجود بر روی گزینه New کلیک کنید.



با کلیک بر روی گزینه New پنجره ای جدید باز میشود که در آن روش های مختلف نمایشی (قالب ها) برای ایجاد یک ارایه جدید وجود دارد.



این پنجره شامل سه قسمت میشود. در سمت چپ این پنجره نوع قالب ارایه جدید قابل انتخاب است و با انتخاب نوع قالب در قسمت میانی پنجره الگوهای زیر مجموعه قالب انتخابی و در سمت راست پنجره، نمای بزرگتری از الگوی انتخابی شما ارایه خواهد شد.



برخی از قالب های ایجاد ارایه جدید عبارتند از :
Blank and Recent : با انتخاب این گزینه، یک اسلاید خالی در حالت نمایشی نرمال برای ایجاد ارایه جدید ایجاد میشود.



Installed Template : با انتخاب این گزینه، الگوهای زیر مجموعه آن نمایش داده خواهند شد که این الگوها ی نصب شده توسط برنامه پاورپوینت میباشند و شما بنا به نیاز خود میتوانید از الگوی متناسب استفاده نمایید.



Installed Theme : ارایه جدید بر اساس پوسته های موجود در برنامه ساخته میشوند و دارای تنوع زیر مجموعه ای بوده و میتوانید بنا به نیاز خود از سبک دلخواه استفاده نمایید.



My Templates : اگر شما قبلا برای ارایه ای الگویی اختصاصی ساخته اید و حال میخواهید از همان الگو در ارایه جدید نیز استفاده کنید، ازاین گزینه استفاده نمایید.

New From Exiting : اگر میخواهید ارایه شما بر اساس ارایه ای که قبلا ساخته شده و شما آن را ذخیره کرده اید ساخته شود، از این گزینه استفاده نمایید.
با انتخاب این گزینه پنجره جستجو در درایوهای کامپیوتر شما باز خواهد شد و شما میتوانید به انتخاب ارایه مود نظر بپردازید.

Microsoft Office Online : انتخاب این گزینه نیاز به اتصال اینترنتی خواهد داشت و شما میتوانید بوسیله این گزینه الگوی ارایه جدید خود را از سایت مایکروسافت دریافت کنید.

۳- ذخیره کردن ارایه (Save a Presentation)
برای ذخیره سازی یک ارایه ساخته شده میتوانید از به روی دکمه مایکروسافت آفیس کلیک کنید و از پنجره باز شده آن گزینه Save (ذخیره کردن) را انتخاب نمایید.



همچنین میتوانید عملیات ذخیره سازی ارایه ساخته شده را بوسیله کلیک بر روی آیکون ذخیره سازی (Save) موجود در نوار ابزار دسترسی سریع انجام دهید.



حال در پنجره باز شده نامی را که برای ارایه در نظر گرفته اید را وارد کرده و محل ذخیره سازی را مشخص کرده و اطلاعات را تایید کنید تا عملیات ذخیره سازی با موفقیت انجام شود.



نکته: اگر قبلا ارایه جاری را ذخیره کرده باشید، با کلیک بر روی دکمه Save تغییرات و ویرایش های جدیدی که از سوی شما صورت گرفته است بر روی ارایه ای که قبلا ذخیره کرده اید ذخیره خواهد شد.

و یا ممکن است شما پس از تغییرات یا ویرایش یک ارایه، نیاز داشته باشید آن را در قالب ارایه ای جدید و جدا از ارایه فعلی (که آن را باز کرده اید) ذخیره نمایید. برای این کار به روی دکمه مایکروسافت آفیس کلیک کنید و از پنجره باز شده آن گزینه …Save As را انتخاب نمایید.



نکته بسیار مهم:
ممکن است شما نیاز داشته باشید که ارایه ساخته شده را در برنامه پاورپوینت ورژن پایینتری مانند پاورپوینت ۲۰۰۳ نمایش دهید. توجه داشته باشید که پاورپوینت ۲۰۰۳ توانایی باز کردن و اجرای ارایه های ذخیره شده در پاورپوینت ۲۰۰۷ را ندارد مگر اینکه فرمت ذخیره سازی ارایه خود را برای پاورپوینت ۲۰۰۳ انتخاب و اقدام به ذخیره سازی نمایید.

برای این کار بر روی دکمه مایکروسافت آفیس کلیک کنید و از پنجره باز شده آن بر روی فلش کوچک کنار گزینه …Save As کلیک کنید. حال از گزینه های نمایش داده شده در سمت راست این پنجره، گزینه Powerpoint 97-2003 Presentation را انتخاب کنید و اقدام به تعیین نام و ذخیره سازی ارایه کنید.



اکنون فایل ارایه با فرمت پاورپوینت ۹۷-۲۰۰۳ ذخیره سازی شده و براحتی میتوانید این ارایه را در پاورپوینت ۲۰۰۳ باز کنید.

۴- اضافه کردن اسلاید ها (Add Slides)
برای اضافه کردن اسلاید در یک ارایه گزینه های مختلفی از جمله اضافه کردن اسلاید با تم های پاورپوینت، تکثیر اسلاید موجود و استفاده مجدد از یک اسلاید در اختیار شما قرار گرفته است.

برای اضافه کردن یک اسلاید جدید به ترتیب زیر عمل کنید:ابتدا اسلاید قبل از جایی را که میخواهید یک اسلاید جدید وارد کنید را انتخاب نمایید. مثلا اگر بین اسلاید پنجم و ششم میخواهید یک اسلاید جدید وارد کنید، به اسلاید پنجم بروید و این اسلاید را انتخاب کنید. سپس از سربرگ Home به کادر گروه Slides مراجعه کرده و از این کادر گروه بر روی فلش کوچک پایینی گزینه New Slide کلیک کنید تا کادر زیر مجموعه های آن باز شود.



حال از این کادر اسلادی که متناسب با نیاز شماست را انتخاب کرده و با کلیک بر روی آن، اسلاید جدید در ارایه ایجاد خواهد شد.



حال اگر میخواهید اسلاید جدیدی که به ارایه اضافه میشود، اسلایدی تکراری از یک و یا چند اسلاید موجود در ارایه جاری باشد:

ابتدا اسلاید و یا اسلایدهایی را که باید تکرار شود انتخاب نمایید. سپس بر روی فلش کوچک پایینی گزینه New Slide در سربرگ Home کلیک کنید و از کادر باز شده گزینه Duplicate Selected Slides را انتخاب کنید تا اسلاید (های) انتخاب شده تکرار شوند.



نکته: عملیات کپی کردن یک اسلاید موجود در ارایه را میتوانید از طریق فشردن کلید Ctrl و دراگ کردن همزمان اسلاید مورد نظر براحتی انجام دهید.

برای اضافه کردن یک اسلاید از ارایه ای دیگر:
برای این کار ابتدا اسلاید قبل از جایی که میخواهید اسلاید جدید وارد شود را انتخاب کنید (مثال اسلاید پنجم و ششم گفته شده در بالا)، سپس بر روی فلش کوچک گزینه New Slide کلیک کنید و از کادر آن گزینه Reuse Slides را انتخاب کنید.



حال از پنجره باز شده در سمت راست برنامه بر روی گزینه Brows کلیک کنید و از کارد باز شده زیر آن گزینه Brows File را انتخاب کنید.



حال از پنجره باز شده اقدام به انتخاب فایل مورد نظر (ارایه دیگر) که در سیستم شما موجود است نمایید.



مشاهده میکنید که در پنجره سمت راست برنامه تمامی اسلاید های موجود در ارایه انتخاب شده نمایش داده خواهند شد. از این کادر، اسلاید مورد نظری که باید مورد استفاده قرار گیرد را انتخاب کرده و وارد ارایه موجود نمایید.



نکته:برای حذف اسلاید های موجود در ارایه کافیست که از پنجره انتخاب اسلاید (Slide/Outline) بر روی اسلاید مورد نظر (که میخواهید آن را از ارایه حذف نمایید) کلیک راست کرده و از کادر باز شده گزینه Delete Slide را انتخاب نمایید.

۵- پوسته ها (Themes)
پوسته ها (تم ها) قالب های طراحی شده ای هستند که به شما این اجازه را میدهند که در سراسر ارایه ای که روی آن کار میکنید (تمامی اسلایدهای ارایه) یک هماهنگی در زمینه آن بوجود آورید.

استفاده از یک پوسته در ارایه در حال ساخت:
برای اضافه کردن یک پوسته (تم) به ارایه ابتدا از سربرگ Design به کادر گروه Themes مراجعه نمایید.



از این کادر گروه بر روی فلش کوچک کناری کادر پوسته ها کلیک کرده تا کادر زیر مجموعه ها که شامل تعدادی پوسته بصورت پیش فرض میباشد باز شود.



از این کادر بر روی پوسته مناسب خود کلیک کنید تا پوسته انتخاب شده در تمام اسلاید ها اعمال شود.

گزینه های موجود دیگر در پایین کادر پوسته ها به این صورت میباشد:



More Theme om Microsoft Office online : از این گزینه برای بارگذاری آنلاین تم ها از سایت رسمی مایکروسافت استفاده میشود.

Browse For Theme : با انتخاب این گزینه، پنجره مرور در سیستم شما باز خواهد شد تا شما بتوانید از تم های ذخیره شده در کامپیوتر خود استفاده نمایید.

Save Current Theme : از این گزینه برای ذخیره سازی پوسته ای که طراحی شده استفاده میگردد.

تغییر رنگ پوسته ای که انتخاب کرده اید:
نرم افزار پاورپوینت این امکان را در اختیار شما قرار میدهد که رنگ پوسته ای انتخاب شده را تغییر دهید و یا رنگ جدیدی برای آن طراحی کنید. برای تغییر رنگ پوسته ای که انتخاب کرده اید از کادر گروه Themes گزینه Colors را انتخاب کنید. با کلیک روی این گزینه کادر رنگ های آن بصورت کشویی باز خواهد شد که میتوانید با حرکت دادن فلش ماوس بر روی گروه رنگ های پیشنهاد شده توسط برنامه، پیش نمایشی از آن گروه رنگی را مشاهده کرده و پس از انتخاب گروه رنگی متناسب با نیاز خود، با کلیک بر روی آن گروه، رنگ های موجود در آن (گروه رنگی) در پوسته اعمال خواهند شد.



برای شخصی سازی رنگ پوسته به رنگ های دلخواه خود، پس از باز شدن کادر Color گزینه Create New Theme Colors را انتخاب کرده



و از پنجره باز شده آن اقدام به شخصی سازی و انتخاب رنگ مورد علاقه خود نمایید.



تغییر سبک (استایل) پس زمینه پوسته انتخاب شده:
برای تغییر سبک (استایل) پس زمینه پوسته انتخاب شده از سربرگ Design به کادر گروه Background مراجعه نموده و بر روی گزینه Background Styles کلیک کنید و از کادر زیر مجموعه های آن که باز خواهد شد، سبک پس زمینه مناسب را انتخاب کنید.



توجه داشته باشید که در کارد زیر مجموعه ها دو گزینه دیگر نیز وجود دارد:Format background که برای شخصی سازی سبک زمینه پوسته انتخابی استفاده میشود
و Reset Slide Background که برای باز گشت به تنظیمات اولیه زمینه در صورتی که تغییراتی را ایجاد کرده باشید استفاده میگردد.
منبع: digital-art.ir
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: zahra و asalak

Sina

Administrator
پرسنل مدیریت
2013-05-11
4,710
2,901
113
چابکســـر
درود بر شما همراهان گرامی که آموزش گام به گام پاورپوینت را پیگیری میکنید. امروز هم در خدمت شما هستم با گام سوم این آموزش که محور کلی مطالب بیان شده در این آموزش پیرامون شروع به کار با محتوا و مطالب یک ارایه میباشد.

آنچه در این آموزش میخوانید :
وارد کردن (تایپ) متن (Enter Text)
انتخاب قسمتی از متن (Select Text)
کپی و چسباندن قسمتی از متن (Copy and Paste)
بریدن و چسباندن قسمتی از متن (Cut and Paste)
بازگرداندن آخرین تغییرات به یک حرکت قبل و بعد (Undo/Redo Changes)
بررسی املایی ارایه (Spell Check)

در ادامه در مورد هر یک از این موضوعات بیشتر صحبت خواهیم کرد.

۱- وارد کردن (تایپ) متن (Enter Text)
برای وارد کردن متون در پاور پوینت ابتدا باید شما اقدام به انتخاب اسلایدی کنید که باید متن در آن تایپ و یا وارد شود. سپس در جعبه متن مورد نظر در همان اسلاید کلیک کنید و اقدام به اضافه کردن و یا تایپ متن مورد نظر خود کنید.



ایجاد جعبه متن جدید در یک اسلاید
برای ایجاد جعبه متن جدید در یک اسلاید ابتدا شما باید اقدام به انتخاب کردن اسلایدی کنید که جعبه متن باید در ان ایجاد شود. سپس از سربرگ Insert در نوار ابزار اصلی (ریبون) به کادر گروه Text مراجعه کرده و از این کادر گروه گزینه Text Box را انتخاب نمایید.



حالا به اسلاید باز گردید و در نقطه ای که قصد ایجاد یک جعبه متن جدید دارید کلیک نموده و با دراگ نمودن فلش راهنما یک جعبه متن جدید بوجود آورید. توجه داشته باشید که سایز این جعبه متن از سوی شما قابل تنظیم نمودن است و هرچه دراگ کردن شما ادامه یابد، سایز جعبه متن نیز بزرگتر خواهد بود.



۲- انتخاب قسمتی از متن (Select Text)
برای انتخاب نمودن قسمتی از متن :
کافیست که مکان نما را به ابتدا و یا انتهای آن قسمت از متن برده و با کلیک و دارگ نمودن اقدام به های لایت نمودن (انتخابی کردن) متن مورد نظر خود کنید.



برای انتخاب کردن یک کلمه دوبار بر روی کلمه کلیک کنید و اگر میخواهید پاراگرافی و یا خطی را انتخاب کنید سه بار بر روی آن کلیک نمایید و در صورتی که قصد انتخاب نمودن کل متن موجود در اسلاید را دارید، ابتدا در قسمتی از متن کلیک کنید و سپس با فشردن کلید ترکیبی Ctrl+A اقدام به این کار نمایید.

۳- کپی و چسباندن قسمتی از متن (Copy and Paste)
برای این کار سه راه پیش رو دارید. راه اول استفاده از گزینه های موجود در نوار ابزار اصلی برنامه پاورپوینت میباشد. برای این کار ابتدا متن، تصویر و… را که میخواهید از آنها کپی تهیه کنید را انتخاب (های لایت) نمایید حالا از سربرگ Home به کادر گروه Clipboard مراجعه کنید و بر روی شکل گزینه کپی که در تصویر زیر نشان داده شده است کلیک کنید تا یک کپی از موارد هایلایت کرده (انتخاب شده) ایجاد شود.



حالا برای چسباندن متن، تصویر و… کپی گرفته شده، ابتدا فلش ماوس را به نقطه و یا اسلایدی که قصد چسباندن (پیست) کردن کپی گرفته شده را دارید برده وکلیک کنید تا مکان نما به این محل انتقال داده شود و سپس از کادر گروه Clipboard بر روی گزینه Paste (چسباندن) کلیک کنید.



روش دوم : پس از انتخاب کردن متن و تصویر و… ای که باید کپی شوند بر روی قسمت های لایت شده کلیک راست کرده و گزینه Copy را از کادر باز شده انتخاب نمایید.

برای چسباندن (پیست کردن) قسمت انتخاب شده، مکان نما را به نقطه مورد نظر انتقال دهید و سپس با کلیک راست در این نقطه ، از کادر باز شده گزینه Paste را انتخاب نمایید.



روش سوم استفاده از کلید ترکیبی Ctrl+C برای کپی کردن و Ctrl+V برای چسباندن قسمت انتخاب شده میباشد.

۴- بریدن و چسباندن قسمتی از متن (Cut and Paste)
برای برید و چسباندن قسمت مورد نظری از متن، تصاویر و.. موجود در یک اسلاید، ابتدا اقدام به انتخاب نمودن این داده ها و گزینه ها نمایید.

حال سه راه پیش رو دارید. راه اول استفاده از گزینه های موجود در نوار ابزار اصلی برنامه پاورپوینت میباشد. برای این کار پس از انتخابی نمودن قسمتی که باید بریده شود، ار سربرگ Home به کادر گروه Clipboard بروید و گزینه Cut را که در تصویر زیر نشان داده شده است را انتخاب نمایید.




برای چسباندن قسمت بریده شده ابتدا مکان نما را به محل مورد نظر برده و سپس دوباره به کادر گروه Clipboard باز گردید و گزینه Paste را انتخاب نمایید.



راه دوم با کلیک راست بر روی داده ها و یا قسمت هایی که باید بریده شوند و به حالت های لایت (انتخاب شده) در آوردهاید شکل میگیرد. با کلیک راست بر روی این قسمت کادری باز خواهد شد و از این کادر اقدام به انتخاب گزینه Cut نمایید تا قسمت انتخاب شده بریده شود

حال مکان نما را به محل جدیدی که قسمت بریده شده به آنجا باید انتقال داده شود برده و با کلیک راست در این محل و انتخاب گزینه Paste عمل چسباندن داده ها در محل جدید را انجام دهید



راه سوم استفاده از کلید ترکیبی Ctrl+X برای بریدن قسمت انتخاب شده و Ctrl+V برای چسبانیدن این قسمت در محل جدید میباشد.

نکته : با کلیک بر روی فلش کوچکی که در گوشه سمت راست پایینی کادر گروه Clipboard قرار دارد، پنجره ای در زیر این کادر گروه باز میشود که شامل تمام داده ها، متن ها و تصاویر و… ای میباشد که تا کنون کپی کرده و یا بریده اید و میتوانید با انتخاب این داده ها از آنها در صورت نیاز در مکان های دیگر نیز استفاده نمایید.



۵- بازگرداندن آخرین تغییرات به یک حرکت قبل و بعد (Undo/Redo Changes)
برای باز گرداندن آخرین تغییرات در متن کلید Undo بر روی نوار ابزار دسترسی سریع (Quick Access Toolbar) کلیک کنید. هر چند بار که بر روی این گزینه کلیک کنید، به همان تعداد کلیک ها حرکت های ایجاد شده و یا کلمات نوشته شده شما در متن به عقب باز خواهد گشت.

همچنین با فشردن کلید ترکیبی Ctrl+Z نیز می توانید این کار را انجام دهید.



اگر حرکاتی را به عقب باز گشت کرده باشید و بخواهید حرکت و یا حرکاتی را بازیابی کنید (از حرکت های باز گشته به عقب توسط گزینه Undo) کافیست که بر روی گزینه Redo در نوار ابزار دسترسی سریع کلیک کنید. با هر بار کلیک شما یک حرکت اصلاح شده و به جلو میرود.همچنین با فشردن کلید ترکیبی Ctrl+Y نیز می توانید این کار را انجام دهید.



۶- بررسی املایی ارایه (Spell Check)
برای این کار که برای چک کردن غلط های املایی و نوشتاری زبان انگلیسی در متن استفاده میشود، از سربرگ Review به کادر گروه Proofing مراجعه نمایید و از این کادر گروه بر روی گزینه Spelling کلیک کنید



حال پنجره ای برای شما باز خواهد شد که در آن کلمات انگلیسی که دارای غط املایی میباشند نمایش داده میشود و همچنین کلماتی را نیز برنامه برای تصحیح آن پیشنهاد میکند. شما میتوانید یک به یک این کلمات را مورد بررسی قرار داده و تایید و یا رد نمایید.



امیدوارم از این آموزش نهایت بهره را برده باشید. تا آموزش بعدی از نرم افزار پاورپوینت که باز هم در کنار شما خواهم بود، بدرود و موفق باشید.منبع: digital-art.ir
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: asalak

درباره ما

  • خوش آمدید ؛ یه حسِ خوب یک انجمن است که شما می توانید در آن عضو شده از امکانات آن استفاده کرده و دوستان جدید پیدا کنید. این مجموعه دارای نظارت 24 ساعته بوده تا محیطی سالم را برای کاربران خود فراهم آورد،از کاربران انتظار می رود که با رعایت قوانین ما را برای رسیدن به این هدف یاری کنند.
    از طرف مدیر وب سایت:
    "همواره آرزو دارم که هربازدید کننده ای بعد از ورود به انجمن، با یه حسِ خوب اینجارو ترک کنه!"

منوی کاربر